Όλοι αγαπούν τα παγωτά

Όλοι αγαπούν τα παγωτά Facebook Twitter
0

Σορμπέ Λεμονι

To ιδανικό μου παγωτό για το καλοκαίρι είναι το σορμπέ λεμόνι! Ιδαίτερα αν προσθέσουμε στο σορμπέ φρέσκο βασιλικό, που δίνει απίστευτη βοτανικότητα και συμπληρώνει τη δροσιστική αίσθηση του λεμονιού.

Γκίκας Ξενάκης, σεφ στο εστιατόριο Aleria

Παρφε κρεμα

To αγαπημένο μου παγωτό το έχω φάει πολλές φορές στη ζωή μου σε μικρότερη ηλικία, μια και το έφτιαχνε το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς στην οποία μεγάλωσα, στον Πειραιά. Δυστυχώς, όμως, εδώ και πολλά χρόνια ο βετεράνος μάστορας αποσύρθηκε και έκτοτε μου έμεινε μόνο η ανάμνηση. Το έλεγαν «παρφέ κρέμα» και ήταν ένας γευστικός παράδεισος, με το απαραίτητο κιτρινωπό χρώμα που έχουν τα παγωτά που περιέχουν φρέσκα αυγά, παχύ, πλούσιο και γεμάτο καβουρντισμένα αμύγδαλα και μικρά κομματάκια από κεράσια γλασέ. Μπορούσες να μυρίσεις το φρέσκο γάλα από μακριά και δεν χρειαζόταν τίποτα από πάνω ή δίπλα για να το ενισχύσει. Απλό και αληθινό! Μου λείπει...

Ρένα Οροκλού, www.facebook.com/chocorockdesserts

Σορμπε φρουτων και γρανιτες

Απόλυτο παγωτό για μένα, ειδικά ένα ζεστό καλοκαιρινό μεσημέρι, είναι να μπορώ να απολαύσω φρουτένιες δροσερές γεύσεις, συνδυασμένες με φρέσκα αρωματικά και κομμάτια φρούτων! Τα σορμπέ ή οι γρανίτες είναι η επιλογή μου, συγκεκριμένα το τρίπτυχο σορμπέ πεπόνι, σορμπέ καρπούζι, το οποίο περιέχει μέσα τριμμένη σοκολάτα, και παγωτό με μοσχολέμονο και χιώτικο μανταρίνι - είναι το ιδανικό. Ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με παγωμένη σάλτσα από λευκόσαρκα ροδάκινα και είναι περιχυμένο από σιρόπι με λουίζα ή αρμπαρόριζα!

Ανδρέας Λαγός, Nomad Chef

Παγωτο φιστικι, μαρεγκες απ' τον Βαρσο και σαλτσα σοκολατας

Η απόλυτη φαντασίωσή μου για το τέλειο παγωτό είναι ένας συνδυασμός τεσσάρων εκλεκτών πραγμάτων: φιστίκι παγωτό, σπασμένη μαρέγκα από τον Βάρσο στην Κηφισιά, ζεστή σος σοκολάτας και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Αν θες να με ακολουθήσεις στον Παράδεισο, τότε άνοιξε αυτή την πόρτα και μπες στον κόπο να φτιάξεις το παγωτό μόνος σου ή να ανακαλύψεις κάπου ένα ειλικρινές παγωτό φιστίκι, να πεταχτείς μέχρι την Κηφισιά για τη μαρέγκα, να φτιάξεις τη σος και να σπάσεις λίγα φιστίκια.

Twominutes Angie, food blogger - twominutesangie.blogspot.com

Η ανακαλυψη της beurre noisette

Είναι το πιο ωραίο παγωμένο γλύκισμα. Όταν ήμασταν μικροί τα μετρούσαμε το καλοκαίρι και θυμάμαι ακόμα τον παγωτατζή στην παραλία με το τροχήλατο που τρέχαμε πίσω του όλο λαχτάρα για να πάρουμε ένα χωνάκι. Τα χρόνια πέρασαν και να που τα έφερε έτσι η ζωή και φτιάχνω παγωτά μόνος μου για τα παιδιά αλλά και για εμένα, φυσικά. Παγωτά κλασικά αλλά και με λίγο πιο περίεργες γεύσεις. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου για τη μυρωδιά και τη γεύση του καλού βουτύρου, ειδικά όταν αρχίζει να καίγεται και να γίνεται beurre noisette. Έτσι, πριν από λίγο καιρό έκανα την απόπειρα να φτιάξω ένα παγωτό με βάση μια crème anglaise και πρόσθεσα beurre noisette. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εξαιρετικό και πιστεύω ότι θα είναι το παγωτό του καλοκαιριού εδώ στο Studio Sidayes, αλλά θα το φτιάχνω πολύ και για το σπίτι. Μπορείτε και εσείς, με λίγη φαντασία, πειραματισμούς και σύμμαχο μια απλή σπιτική παγωτομηχανή, να φτιάξετε πολύ ωραίο παγωτό.

Αλέξανδρος Παπανδρέου, σεφ

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ