Ολο το πρόγραμμα του Badminton

Τι θα δούμε εκεί όλη την επόμενη σεζόν

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ-SHOWTIME 26.9.2013 | 10:02

 

 

8η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ- ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Χορός, μιούζικαλ, θέατρο και πολλή μουσική στο φετινό του πρόγραμμα

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

24 – 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

STOMP

Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό!

 

 

 

 

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ANTONIO CANALES GALA FLAMENCA

 Τέσσερα από τα λαμπρότερα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής του flamenco έρχονται στο Θέατρο Badminton και φέρνουν το duende, το πνεύμα του αληθινού flamenco. Όλη η φλόγα και η έκσταση της Ανδαλουσίας, σ' ένα εκθαμβωτικό gala που ξυπνά την ουσία του τραγουδιού και του χορού flamenco: το πάθος. Το Gala Flamenca σφραγίζει με την παρουσία του ο χορευτής Antonio Canales, ο μεγαλύτερος σταρ του flamenco σήμερα, μια πληθωρική προσωπικότητα που εδώ και τριάντα χρόνια έχει ταυτίσει το όνομά του με τον χορό της Ανδαλουσίας. Δίπλα του λάμπουν τρεις σπουδαίοι χορευτές της νέας γενιάς: η Karime Amaya, ο Carlos Rodríguez και ο Jesús Carmona. Οι τρεις τους, άξιοι συνεχιστές της παράδοσης, ερμηνεύουν φλογισμένα κλασικά κομμάτια, αλλά και ανατρεπτικές μοντέρνες χορογραφίες που συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον του flamenco.

 

 

 

 

15, 18, 19, 20, 21 & 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

GRIGOROVICH BALLET THEATER OF RUSSIA -Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ

 Το έχουν πει «Το μπαλέτο των μπαλέτων!». Και έχουν δίκιο. Η Λίμνη των Κύκνων είναι μια συγκινητική ιστορία που ο Τσαϊκόφσκι έκανε αθάνατη, σε χορογραφία των Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ. Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Ρώσος συνθέτης Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι τη διετία 1875 - 1876, ενώ η ιστορία της βασίζεται σε ρωσικά λαϊκά παραμύθια καθώς και σε έναν αρχαίο γερμανικό μύθο. Η πρωτότυπη χορογραφία ανήκει στον Julius Reisinger. Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στο θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, στις 20 Φεβρουαρίου 1877 και ήταν αποτυχία. Αρκετά χρόνια αργότερα όμως, και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου 1895 (ένα χρόνο μετά το θάνατο του Τσαϊκόφσκι), στην Αγία Πετρούπολη, με νέα χορογραφία, αυτή τη φορά από τους Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνωφ, η παράσταση γνωρίζει την αποθέωση.

 

 

16 & 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

GRIGOROVICH BALLET THEATER OF RUSSIA- ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

 Το αξεπέραστο έργο για μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους «Δον Κιχώτης» παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τον Μαριούς Πετιπά στις 26 Δεκέμβρη του 1869 από το Μπαλέτο των Μπολσόι της Μόσχας και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά έργα παγκοσμίως και χαρακτηριστικό δείγμα της ρωσικής τέχνης του μπαλέτου. Μια δεύτερη, περισσότερο δραματοποιημένη παρουσίαση του μπαλέτου, έγινε και πάλι από τον Πετιπά στην Αγία Πετρούπολη το 1871. Το 1900, ο Γκρόσκι έδωσε τη δική του πιο ρεαλιστική ερμηνεία. Το 1940 ο Ζαχάροφ ανέβασε εκ νέου τον Δον Κιχώτη και η παραγωγή αυτή υπήρχε πάντα στο ρεπερτόριο των Μπαλέτων Μπολσόι.

 

 

 

 

ΑΠΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...»

 Περισσότεροι από 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την ιστορική παράσταση στη Μακρόνησο, τραγούδησαν, συγκινήθηκαν, θυμήθηκαν... Η παράσταση σταθμός, το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον μεγαλύτερο εν ζωή μύθο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, επιστρέφει στο Θέατρο Badminton για 10 μόνο παραστάσεις. H θρυλική ζωή του Μίκη Θεοδωράκη σε μια μεγάλη συνάντηση. Μια σπάνια εμπειρία... Με την υπογραφή του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, η παράσταση ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ θα παρουσιαστεί ανανεωμένη στο θέατρο Badminton από 26 Οκτωβρίου και μόνο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η ευρωπαϊκή της περιοδεία. Στον ρόλο του Μίκη Θεοδωράκη ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ενώ τον πατέρα του υποδύεται ο Γρηγόρης Βαλτινός σε διπλή διανομή με τον πρόσφατα βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας Θέμη Πάνου, τη μητέρα του η Φιλαρέτη Κομνηνού, τη σύζυγο του Μυρτώ η Ελισάβετ Μουτάφη και τον αδελφό του Γιάννη ο Χρήστος Πλαΐνης. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Γιώτα Νέγκα, ο Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου, Γιάννης Μαθές.

 

 

 

ΑΠΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ

 Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων, η υπερπαραγωγή του Θεάτρου Badminton, μετά την εξαιρετικά πετυχημένη περσινή θεατρική σεζόν και τη βράβευση από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων ως «η καλύτερη παραγωγή παιδικού θεάτρου», ο Θησέας και η Αριάδνη επιστρέφουν στο Θέατρο Badminton από τις 2 Νοεμβρίου. Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη παιδική παράσταση τα τελευταία χρόνια: 60.000 θεατές απόλαυσαν ήδη την ιστορία του Θησέα, ο οποίος, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία –ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι, Θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης ή πέφτουν από τον ουρανό, ενώ περισσότεροι από είκοσι ταλαντούχοι καλλιτέχνες δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.

 

 

ΑΠΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ

Mετά την τεράστια επιτυχία και τους 60.000 θεατές, η παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε», το αφιέρωμα στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση, επιστρέφει,για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Badminton.

 Ένας 35μελής θίασος από ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα σουξέ και τους έρωτες της «Κυρίας Επιθεώρησης» σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού. Στο ρόλο της «Κυρίας Επιθεώρησης» ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος βραβεύτηκε για το ρόλο αυτό από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλά, Μαριάννα Πολυχρονίδη και Μίνως Θεοχάρης. Στο ρόλο του κομπέρ ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

 

 

 

20, 21 & 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

THE BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA- 100 ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ

Για τρεις μοναδικές βραδιές, καλωσορίζουμε το ένστικτο, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργεια της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου! 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες μάς φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει.

 

 

 

25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

LATVIAN NATIONAL OPERA BALLET- ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Το διάσημο LATVIAN NATIONAL OPERA BALLET (LNOB), που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με τις 4 sold out παραστάσεις της Ζιζέλ με την Alina Cojocaru και την Alina Somova, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2010, έρχεται και πάλι στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton αυτή τη φορά, με το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ και με μεγάλα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής ανάμεσά τους, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους! Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην πρεμιέρα 25 Δεκεμβρίου και το επόμενο βράδυ 26 Δεκεμβρίου, θα ερμηνεύσουν οι principal dancers LUCIA LACARRA & MARLON DINO του Bayerisches Staatsballett (Bavarian State Ballet – Munich).

 

 

 

ΑΠΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΒΕΜΠΟ- Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σημείωμα Σκηνοθέτη: Το «ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ-ΒΕΜΠΟ» είναι ένα φιλόδοξο ελληνικό μιούζικαλ πάνω στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Ένας ζωντανός θρύλος, η Μαρινέλλα, συναντά επί σκηνής μια άλλη γυναίκα θρύλο, που υπήρξε πρότυπο και έμπνευσή της σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Η παράσταση ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή, που σημάδεψε η παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας και θεατρίνας Σοφίας Βέμπο. Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή της Βέμπο και η Μαρινέλλα αγκαλιάζει μέσα από το σήμερα το χθες και ξαναδίνει φωνή και ζωή στον κόσμο της «τραγουδίστριας της νίκης».

Σκηνοθεσία & Κείμενα: Πέτρος Ζούλιας Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός

 

 

ΑΠΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΖΕΒΡΑ ΠΙΤΖΑΜΑ*

*προσωρινός τίτλος

 Μετά τη θρυλική Λιλιπούπολη, η Μαριανίνα Κριεζή και η Άννα Παναγιωτοπούλου συνεργάζονται και μας προσφέρουν αυτή τη φορά μία θεατρική παράσταση που θα γράψει τη δική της ιστορία. Το «Ζέβρα Πιτζάμα» είναι μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, Λιλιπουπολίτες ή μη, γεμάτη δράση και ρομαντισμό με πολλά τραγούδια, όλα σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική του Διονύση Τσακνή. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός. Πρωταγωνιστεί ο «Κακός Λευκός» Αντώνης Λουδάρος. Μαζί του οι Μαριάννα Πολυχρονίδη, ο Σπύρος Παππάς, η Βανέσσα Αδαμοπούλου και 25 ακόμη ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο συνθέτης των τραγουδιών Διονύσης Τσακνής. Μια ακόμη μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Badminton που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2014.

 

 

 

 

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

CATS

 Το μυθικό μιούζικαλ και ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών, η παράσταση που εδώ και τριάντα χρόνια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε όλον τον κόσμο, έρχεται στην Ελλάδα το 2014. Το CATS, δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Weber, είναι η πιο εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης στην ιστορία του μιούζικαλ. Παιχνιδιάρικο, αστείο, τρυφερό και πέρα για πέρα απολαυστικό, το CATS αναδείχτηκε ως το απόλυτο θεατρικό φαινόμενο: απ' την πρεμιέρα του το 1981 ως σήμερα, αποθεώθηκε από 50.000.000 θεατές σε 26 χώρες και 300 πόλεις σε όλον τον κόσμο.

 

 

28, 29 & 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

THE YACOBSON BALLET- GISELLE

 Το Yacobson Ballet Theatre, καλλιτεχνικός Διευθυντής του οποίου είναι ο Andrian Fadeev, είναι μια μοναδική δημιουργική κολλεκτίβα που συνδυάζει στο έργο της το κλασσικό με το παρόν, την αυστηρότητα με την έκφραση. Το Θέατρο Yacobson ιδρύθηκε το 1969 στην Αγία Πετρούπολη από μια μεγάλη μορφή του μπαλέτου του 20ου αιώνα, τον Leonid Yacobson. Πολύ γρήγορα εδραιώθηκε στην ιστορία της κουλτούρας και του πολιτισμού του Ρωσικού μπαλέτου.

 

 

ΑΠΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

PRISCILLA- Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

 Κατευθείαν από το West End και το Broadway η παγκόσμια επιτυχία που προκάλεσε αίσθηση, PRISCILLA - QUEEN OF THE DESERT, THE MUSICAL («Priscilla - Η Βασίλισσα της Ερήμου, το μιούζικαλ») έρχεται στο Θέατρο Badminton! Έχοντας κερδίσει μια εκθαμβωτική σειρά βραβείων, όπως Tony, Drama Desk, Olivier κ.ά. συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας Καλύτερου Νέου Μιούζικαλ, και βασισμένο στην πολυβραβευμένη ομότιτλη ταινία του 1994, η ΠΡΙΣΙΛΑ αφηγείται την διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική ιστορία τριών φίλων τραβεστί καλλιτεχνών που διαβαίνουν την Αυστραλία από το Σύδνεϋ ως το Άλις Σπρινγκς, γιατί ο ένας από αυτούς θέλει να συναντήσει τον 8χρονο γιο του. Στη διάρκεια του ταξιδιού διασχίζουν την έρημο και πολλά χωριά της αυστραλιανής επαρχίας, όπου προσπαθούν να παρουσιάσουν την παράστασή τους με κίνδυνο πολλές φορές και της ίδιας της σωματικής τους ακεραιότητας. Οι Mitzi, Felicia και Bernadette πραγματοποιούν το δικό τους ταξίδι, καθώς διασχίζουν τη χώρα με ένα παλιό λεωφορείο, που το ονόμασαν Priscilla.

 

 

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

DIALOGUE IN THE DARK

 Τι συμβαίνει όταν σβήνουν τα φώτα; Πώς είναι η ζωή στο σκοτάδι; Πώς είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης; Το Θέατρο Badminton σάς προσκαλεί να το ανακαλύψετε, μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία, που θ' αλλάξει για πάντα τον τρόπο που «βλέπετε» τα πράγματα. Το «Dialogue in the Dark», ένα πρωτοποριακό δρώμενο στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.000.000 επισκέπτες σε πάνω από 30 χώρες, αντιστρέφει τους ρόλους: οδηγοί με μειωμένη ή καθόλου όραση συνοδεύουν μια ομάδα επισκεπτών σε μια βόλτα στο αστικό περιβάλλον, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εγκατάστασης, οι επισκέπτες, για μία 80 περίπου λεπτά, όσο διαρκεί ο περίπατος στο σκοτάδι, ξεναγούνται σ' έναν κόσμο χωρίς φως, βασιζόμενοι μόνο στους ήχους, τη θερμοκρασία και την αφή, αλλά κυρίως στους τυφλούς οδηγούς, οι οποίοι «γίνονται» τα μάτια τους.

 

 

 

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ: BADMINTON LOFT

 

 

ΑΠΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (κάθε Τρίτη)

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στα χρονογραφήματα του Αλέκου Σακελλάριου, τις γυναίκες της ζωής του, τα τραγούδια του από το θέατρο και τις ταινίες του και τις σπάνιες προσωπικές διηγήσεις του... Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας. Παίζουν: Χριστίνα Αλεξανιάν (Στον ρόλο των γυναικών της ζωής του Αλέκου), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Στο ρόλο του Αλέκου Σακελλάριου).

 

 

 

 

ΑΠΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (κάθε Δευτέρα)

(ΔΕ) ΣΕ ΘΕΛΩ

  Το «(ΔΕ) ΣΕ ΘΕΛΩ» είναι μια ποπ ρομαντική κομεντί. Είναι οι παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών από την αρχή της σχέσης τους μέχρι και σήμερα. Το έργο μιλάει για τη σημερινή δυσκολία που μία ολόκληρη γενιά αντιμετωπίζει ως προς τη δέσμευση και τη συνύπαρξη που στην ουσία όμως είναι η βαθύτερη της ανάγκη.  Σκηνοθεσία: ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ. Πρωταγωνιστούν: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΜΟΥΡΗ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, ΜΥΡΙΕΛΛΑ ΚΟΥΡΕΝΤΗ.

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

ΓΑΜΟΙ, ΚΗΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ

Το Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω, πρωτοανέβηκε τον Φεβρουάριο του 2013 για είκοσι παραστάσεις στο Booze Cooperative και στη συνέχεια για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Μύλου (Θεσσαλικό Θέατρο) στη Λάρισα. Οι παραστάσεις ήτανε sold out. Το έργο είναι μια σύγχρονη σουρεαλιστική, συναισθηματική κωμωδία, με την φόρμα μιας θεατρικής πρόβας που εξελίσσεται σε παράσταση και με άξονα την εξάρτηση που έχουν οι γυναίκες με τη μόδα και τα ρούχα. Πρωταγωνιστούν: Νικολέττα Βλαβιανού, Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα και Ελένη Φίλιππα.

 

 

 

*****