Κένυα: Αντίποινα φοβούνται οι Σομαλοί του Ναϊρόμπι

Κένυα: Αντίποινα φοβούνται οι Σομαλοί του Ναϊρόμπι Facebook Twitter
0

Η ανησυχία κι ο τρόμος κυριαρχούν στους Σομαλούς που ζουν στη φτωχική συνοικία Ίστλεϊ,το αποκαλούμενο μικρό Μογκαντίσου, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Μετά την επίθεση στο Γουέστγκέιτ από την οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, οι Σομαλοί μετανάστες άρχισαν να κρύβονται ή ακόμη και να φεύγουν, θεωρώντας ότι κινδυνεύουν να αποτελέσουν στόχο αντιποίνων.

«Από την ώρα που συνέβη, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αστυνομικό να χτυπά νεαρούς ή να εκδηλώνονται επιθέσεις εναντίον του κόσμου. Όλοι συνεχίζουν να ζουν φυσιολογικά, αλλά εξακολουθούν να ανησυχούν. Γι' αυτό κι επιστρέφουν νωρίς σπίτι. Γύρω στις 10 με 11 το βράδυ οι δρόμοι είναι έρημοι. Δεν συνέβαινε αυτό πριν. Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, διότι πολλοί φοβούνται τους αστυνομικούς», υποστηρίζει ο Φουάντ Αμπραχάμ, ένας Σομαλός κάτοικος του Ναϊρόμπι.

Ο πρέσβης της Σομαλίας στην Κένυα, επιχειρεί ν' αποτινάξει από την χώρα του το στίγμα της αδυναμίας αντιμετώπισης των πυρήνων της Αλ Σαμπάμπ.

«Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο στη Σομαλία, όπως πολλά ΜΜΕ υποστηρίζουν. Είναι μία τρομοκρατική οργάνωση που έχει δολοφονήσει πολλούς Κενυάτες, πολίτες άλλων εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και Σομαλών», επισημαίνει ο Μοχάμεντ Αλί Νουρ.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έναρξη της τρομοκρατικής επίθεσης, οι αρχές επέτρεψαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να το προσεγγίσουν και να καταγράψουν εικόνες από την καταστροφή που έχει προκληθεί. Ένας τεράστιος κρατήρας δεσπόζει στον περίβολο, καμμένα αυτοκίνητα παντού, ενώ στο εσωτερικό δεκάδες καταστήματα έχουν διαλυθεί.

Οι αρχές εξακολουθούν να ανακρίνουν οκτώ υπόπτους για το μακελειό κι άφησαν ελεύθερους τρεις, για τους οποίους δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία.

(Πηγή: Euronews)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM