Αλ Κάιντα «πίσω» από τις χθεσινές επιθέσεις

Αλ Κάιντα «πίσω» από τις χθεσινές επιθέσεις Facebook Twitter
0

Η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από τις χθεσινές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη, που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 55 ανθρώποι.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Associated Press, την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων ανέλαβε μέσω ιντερνετ, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την «ανακοίνωση» οι επιθέσεις ήταν απάντηση «στις συλλήψεις, τα βασανιστήρια και τη στοχοποίηση σουνιτών» για τα οποία η Αλ Κάιντα κατηγορεί την  κυβέρνηση του Ιράκ, στην οποία ηγούνται σιίτες.

Να σημειώσουμε ότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν η ανακοίνωση είναι αυθεντική. Πάντως, όπως έγινε γνωστό, δημοσιεύθηκε σε σελίδα που χρησιμοποιείται από τζιχαντιστές και είναι γραμμένη με τρόπο όμοιο με δηλώσεις του παρελθόντος.

Από τον Απρίλιο, περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην χώρα σε παρόμοιες επιθέσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM