Ανάπτυξη 0,6% προβλέπει για το 2014 το προσχέδιο του Προϋπολογισμού

Ανάπτυξη 0,6% προβλέπει για το 2014 το προσχέδιο του Προϋπολογισμού Facebook Twitter
0

Ανάπτυξη 0,6%, προβλέπει για το 2014, το προσχέδιο και του Προϋπολογισμού, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ενώ εκτιμάται ότι η ύφεση θα ανέλθει το 2013, στο 4%.

Ο κ. Σταικούρας, δήλωσε ότι το προσχέδιο λαμβάνει υπόψη τις πρώτες θετικές ενδείξεις που καταγράφηκαν το 2013 και μίλησε για επιβράδυνση της ανεργίας που, όπως είπε, θα κυμανθεί στο 27% το 2013 αλλά και μείωση της απασχόλησης κατά 3,5%. Για το 2014, προβλέπεται μείωση της ανεργίας στο 26%.

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξει το 2013 ένα μικρό αλλά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα ύψους τουλάχιστον 340 εκατ. ευρώ. «Αυτό είναι μια συντηρητική εκτίμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Τόνισε επίσης, ότι στόχος της χώρας είναι να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM
Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Οικονομία / Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Μπορεί να καταγράφεται πρόοδος στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» όμως εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος
LIFO NEWSROOM