Συνεχίζεται το θρίλερ με την κηδεία του Πρίμπκε

Συνεχίζεται το θρίλερ με την κηδεία του Πρίμπκε Facebook Twitter
0

Ο δικηγόρος του Πρίμπκε ανέφερε πως οι συγγενείς του πρώην αξιωματικού των SS της ναζιστικής Γερμανίας, είναι έτοιμοι να καταγγείλουν «απαγωγή» του φέρετρου με τη σορό του.

Ο Πρίμπκε πέθανε σε ηλικία 100 ετών στη Ρώμη και από εκείνη την ώρα διαδραματίζεται «θρίλερ» σχετικά με την κηδεία του.

Όπως έγινε γνωστό, κανένας δεν γνωρίζει τις τελευταίες ώρες που βρίσκεται η σορός του Πριμπκε, με τα ΜΜΕ να λένε από τη μία ότι η νεκροφόρα με τη σορό έχει φύγει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Πράτικα Ντι Μάρε, που βρίσκεται έξω από την Ρώμη, και από την άλλη να λένε πως η σορός βρίσκεται ακόμη εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου.

«Οι συγγενείς του Έριχ Πρίμπκε είναι έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση για απαγωγή του φέρετρου και ζητούν να μάθουν άμεσα πού βρίσκεται για να τους επιστραφεί αμέσως», είπε ο του πρώην αξιωματικού, Πάολο Τζακίνι.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε μάλιστα ότι η Γερμανία «δεν δείχνει να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποιες αντιδράσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης», όσον αφορά το μέρος ταφής του αξιωματικού των SS.

Αν τελικά ταφεί στη Γερμανία, η σορός του Πρίμπκε, δεν θα γράφεται στον τάφο του το όνομά του, ούτε η ημερομηνία γέννησής του για να μην γίνονται εκεί συγκεντρώσεις νεοναζί.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τελετή που επιχειρήθηκε να γίνει για τον Πρίμπκε στο χωριό Αλμπάνο έληξε επεισοδιακά, με τους κατοίκους να μην θέλουν να τελεστεί εκεί η κηδεία του ναζιστή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM