Ολάντ και Μέρκελ θα συζητήσουν για τις παρακολουθήσεις της NSA

Ολάντ και Μέρκελ θα συζητήσουν για τις παρακολουθήσεις της NSA Facebook Twitter
0

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να συζητήσουν, εκτός των άλλων και το θέμα των παρακολουθήσεων της NSA με αφορμή το ότι το κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ, είναι πολύ πιθανό να παρακολουθείτο από αμερικανούς πράκτορες.

Η συζήτηση αναμένεται να γίνει στις Βρυξέλλες, όπου οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν στα πλαίσια Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Και μπορεί το θέμα να μην είναι στην ατζέντα των συζητήσεων, ωστόσο διπλωματική πηγή από τη Γαλλία, ανέφερε πως «αυτή η διμερής συνάντηση, την οποία ζήτησε η κ. Μέρκελ, δεν οργανώθηκε για το θέμα αυτό, αλλά προφανώς θα το συζητήσουν για να συντονίσουν τις ενέργειές τους».

Μετά την είδηση, ότι το τηλέφωνο της Μέρκελ είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν υπό παρακολούθηση, η καγκελάριος έσπευσε να ζητήσει, τηλεφωνικά, εξηγήσεις από τον Μπάρακ Ομπάμα σχετικά.

Από την μεριά του, ο Ομπάμα, διαβεβαίωσε την Ανγκελα Μέρκελ ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν και ουδέποτε παρακολούθησαν το τηλέφωνό της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM