Η Βάκια Σταύρου επέστρεψε με την «Ανεμόεσσα»

Η Κύπρια δημιουργός μας έστειλε από το Παρίσι τα 12 νέα τραγούδια της

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ-SHOWTIME 30.10.2013 | 10:30

 

 

Η Βάκια Σταύρου, τραγουδιστρια και τραγουδοποιός, συνέθεσε και έγραψε τους στίχους στα νέα τραγούδια του δίσκου της που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό με τίτλο «Ανεμόεσσα». Συνεχίζοντας την παράδοση του προηγούμενου άλμπουμ της με τίτλο «ΣΟΖΙΝΙΑ/ SOZINHA" (από τον οποίο και την γνωρίσαμε) η Κύπρια δημιουργός παρουσιάζει 12 τραγούδια στα ελληνικά και πορτογαλικά τα οποία ηχογράφησε στο Παρίσι.

 

 

 

Ευχάριστη έκπληξη του δίσκου η συμμετοχή του καταξιωμένου ήδη –παρά το νεαρό της ηλικίας του– πολυβραβευμένου Πορτογάλου συγγραφέα Χοσέ Λουίς Πεϊσότο, ο οποίος έδωσε στην Βάκια στίχους για δύο τραγούδια.  

 

Η «Μπελλαρούσα» η ιστορία ενος call girl που τυφλωμένο από τα την χλιδή και τα στολίδια βλέπει την ζωή της να περνά από μπροστά της σαν εφιαλτική ταινία. Το «Είμαι εδώ» , μια υπόσχεση φιλίας και πίστης που δεν κράτησε ποτέ. Το «Φυλακτό» είναι ένας ύμνος εσωτερικής επανάστασης για όσους ονειρεύονται και ελπίζουν στα καλύτερα. Στο «Κοίτα με» , η κουρασμένη ερωτευμένη ψυχή, σπασμένη σε χίλια κομμάτια τολμά να δραπετεύσει και να σπάσει τα δεσμά.

Τα κομμάτια είναι ενορχηστρωμένα από τον Κάρλος Μπερνάντο (μόνιμο συνεργάτη της ίδιας αλλά και του Theatre du Soleil). Ο Βραζιλιάνος πολυοργανίστας δημιούργησε στο άλμπουμ μια μουσική ατμόσφαιρα γεμάτη κιθάρες, ιρλανδικό μπουζούκι, μελόντικα, charango, viola da gamba και κρουστά. Ολα μαζί δίνουν την αίσθηση πως ακούς μια μπάντα που παίζει από το διπλανό δωμάτιο...

 

Το γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο , Radio France/ FIP , εχει ήδη μεταδώσει τραγούδια από τον δίσκο αυτό, καθώς και άλλοι ραδιοσταθμοί σε Κύπρο και Ελλάδα. O δίσκος ειναι διαθέσιμος ήδη στο www.cdbaby.com , στο iTunes, και στο Spotify.

 

*****