Νέα επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Βενιζέλο

Νέα επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς στον Βενιζέλο Facebook Twitter
19

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς απαντά με νέα, εξασέλιδη επιστολή στο γράμμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου σχετικά με το θέμα του συμφώνου συμβίωσης και τη συμπερίληψη των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως γράφουν τα Νέα, ο μητροπολίτης, με λιγότερο αυστηρό ύφος αυτή τη φορά ζητάει από τον κ.Βενιζέλο και την Πολιτεία να υποβάλουν έφεση κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επιμένει δε να χαρακτηρίζει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια ως κακούργημα της «παρά φύσιν ασέλγειας» λέγοντας ότι η επέκταση ανατρέπει την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορθόδοξη χριστιανική οντολογία. 


Είχε προηγηθεί η απάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προς τον μητροπολίτη. Σ’ αυτήν ο κ.Βενιζέλος τόνιζε μεταξύ άλλων "πως η ρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ πολιτών ή ατόμων που υπάγονται στην ελληνική και κατ’ επέκταση την ευρωπαϊκή έννομη τάξη είναι ζήτημα που ανήκει στην σφαίρα της Πολιτείας και των διεθνών υποχρεώσεων της και όχι της Εκκλησίας". Ακόμη ο κ.Βενιζέλος είχε αναφέρει πως θα αγνοήσει την "άτυχη απειλή" περί αποστερήσεως της χάριτος και της Ευλογίας του Κυρίου θεωρώντας πως η αποστροφή αυτή του κ.Σεραφείμ ήταν σχήμα λόγου. 

Πάντως ο μητροπολίτης στην επιστολή του παραθέτει εκ νέου τις απόψεις του κατά της επέκτασης του συμφώνου στα ομόφυλα ζευγάρια. Λέει, απευθυνόμενος στον κ.Βενιζέλο, πως η ένστασή του είναι για να μην καταστεί θεσμός "Δικαίου"  της χώρας μας η "βύθιος αμαρτία της ανατροπής τη ανθρώπινης φυσιολογίας και οντολογίας και της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων".

Ελλάδα
19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM