Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 Rίχτερ στην Κεφαλονιά

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 Rίχτερ στην Κεφαλονιά Facebook Twitter
0

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κεφαλονιά στις 05.08 το πρωί. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου ενώ οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων διαφέρουν, όπως και οι εκτιμήσεις των ινστιτούτων ως προ το μέγεθος του σεισμού.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) είχε αρχικά εκτιμήσει το μέγεθος του σεισμού στα 6,4 Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε το μέγεθος σε 6,1 βαθμούς. Σύμφωνα με το ίδιο Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίστηκε 122 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας σε σχετικά μικρό βάθος 13,7 χιλιόμετρα. Στα 6,1 Ρίχτερ εκτιμά το μέγεθος της δόνησης και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο που συνδέει Ληξούρι και Αργοστόλι, ζημιές στο λιμάνι του Ληξουρίου, αλλά και σε σπίτια, ενώ έχει καταρρεύσει ο εξωτερικός μαντρότοιχος στο νοσοκομείο Ληξουρίου. Τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

«Αρχίζουμε από το μηδέν πάλι» είπε ο ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά. Διαφορετική είναι η εκτίμηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου.  «Φαίνεται ότι είναι συνέχεια του ίδιου ρήγματος, ο ίδιος σεισμογόνος χώρος, και ότι πρόκεται για τον ισχυρότερο μετασεισμό», δήλωσε στον ΣΚΑΙ. «Δεν φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί νέο ρήγμα», πρόσθεσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM