Bloomberg: Αυτό είναι το σχέδιο της Ε.Ε. για την Ελλάδα

Bloomberg: Αυτό είναι το σχέδιο της Ε.Ε. για την Ελλάδα Facebook Twitter
2

Την επιμήκυνση των δανείων διάσωσης από 30 σε 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης μελετά η Ε.Ε. προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει στο δημοσίευμα του ότι το «πακέτο» αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει και νέο δάνειο 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοικτό και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρξει μείωση επιτοκίων και επέκταση της περιόδου ωρίμανσης, αρκεί η Ελλάδα να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Να σημειωθεί επίσης ότι επίκειται επίσκεψη-«μυστήριο» του Στουρνάρα στην Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), και συνεργάτες του προϊδεάζουν τους συνομιλητές τους για σημαντικές εξελίξεις οι οποίες «ήδη δρομολογούνται για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει αύριο Πέμπτη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank). Στην ατζέντα περιλαμβάνονται και επαφές με εκπροσώπους τους επιχειρηματικού κόσμου και παράγοντες του τραπεζικού τομέα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια