Bloomberg: Αυτό είναι το σχέδιο της Ε.Ε. για την Ελλάδα

Bloomberg: Αυτό είναι το σχέδιο της Ε.Ε. για την Ελλάδα Facebook Twitter
2

Την επιμήκυνση των δανείων διάσωσης από 30 σε 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης μελετά η Ε.Ε. προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει στο δημοσίευμα του ότι το «πακέτο» αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει και νέο δάνειο 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοικτό και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι μπορεί να υπάρξει μείωση επιτοκίων και επέκταση της περιόδου ωρίμανσης, αρκεί η Ελλάδα να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Να σημειωθεί επίσης ότι επίκειται επίσκεψη-«μυστήριο» του Στουρνάρα στην Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), και συνεργάτες του προϊδεάζουν τους συνομιλητές τους για σημαντικές εξελίξεις οι οποίες «ήδη δρομολογούνται για την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει αύριο Πέμπτη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank). Στην ατζέντα περιλαμβάνονται και επαφές με εκπροσώπους τους επιχειρηματικού κόσμου και παράγοντες του τραπεζικού τομέα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια