Χωματερή με επικίνδυνα τοξικά ανάμεσα σε σπίτια στον Ασπρόπυργο

Χωματερή με επικίνδυνα τοξικά ανάμεσα σε σπίτια στον Ασπρόπυργο Facebook Twitter
4

Χωματερή με επικίνδυνα τοξικά εντόπισε μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο η Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης και ανάμεσα σε σπίτια και βιοτεχνίες.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής η χωματερή βρισκόταν πίσω από υψηλή μάντρα που την έκρυβε και μεταξύ των άλλων τοξικών υπήρχαν και απόβλητα από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.

«Οταν φθάσαμε εκεί, βρήκαμε κλειστή την πύλη και γύρω άγρια σκυλιά» λέει στην «Κ» η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου. «Ξαφνικά η πύλη άνοιξε για να φύγουν οι εργαζόμενοι και βρήκαμε την ευκαιρία και "μπουκάραμε"…Η κατάσταση δεν περιγράφεται. Δεν μπορούσες να σταθείς από τη βρώμα, ήταν 10 φορές χειρότερα από τον ΧΥΤΑ. Δεν άντεξα και έκανα εμετό δύο φορές».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου, στη Δυτική Αττική λειτουργούν περισσότερες από 7.500 βιομηχανίες και βιοτεχνίες και ειδικά στον χώρο της διαχείρισης αποβλήτων, η κατάσταση είναι χαώδης. Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, μάντρες έχουν «ξεφυτρώσει» σε όλη τη Δυτική Αττική, κυρίως κοντά στο ΧΥΤΑ της Φυλής και στις βιομηχανίες του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τη χωματερή «έκρυβε» εταιρεία διαχείρισης απορριμάτων.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Και τι θέλετε δηλαδή; Να σταματήσει η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στον τομέα διαχείρησης αποβλητων;Να μείνουν και άλλοι άνεργοι;Να καταστραφεί η χώρα αθλιοι κρατιστές;Κάτω τα χέρια απ'τους επενδυτές!!!Ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα υπεράνω όλων!!!
Epic fail για ακόμα μια φορά.Αυτες είναι οι αυτοσχέδιες χωματερές όπως οι τσιγγάνοι ανακυκλώνουν το σκραπ και τις ηλεκτρικές συσκευές που μαζεύουν από την Αθήνα και λιώνουν τα καλώδια για να μαζευτεί ο χαλκός.Ταυτόχρονα απελευθερώνουν στο υπέδαφος μεγάλες ποσότητες βαρέων μετάλλων που είναι τοξικότατα.Ξεκόλα λίγο από την αφέλεια των Β.Π. και δες τι γίνεται σε αυτές τις περιοχές.Μπορεί βέβαια κάποιοι σύντροφοι σου να σε χαρακτηρίσουν ρατσιστή που τα βάζεις με τους Ρομά! Δύσκολα τα πράγματα...