Ρώσοι στρατιώτες και σε κρατικό κανάλι της Κριμαίας

Ρώσοι στρατιώτες και σε κρατικό κανάλι της Κριμαίας Facebook Twitter
0

Είκοσι στρατιώτες του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας εισήλθαν χθες το βράδυ και σε κρατικό κανάλι της Κριμαίας με σκοπό, όπως δηλώνουν, να το προφυλάξουν.

Οπως υποστήριξε στην Καθημερινή, ο διευθυντής του καναλιού, Στέπαν Γκουλεβάτι, οι ίδιοι δεν έχουν προβεί σε εχθρικές ενέργειες και παραμένουν στον προαύλιο χώρο του καναλιού. Ο διευθυντής του καναλιού της Κριμαίας αποφάσισε να μην επιτρέψει την είσοδο των δημοσιογράφων στο κανάλι για θέματα ασφαλείας.

ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει απόψε, κεκλεισμένων των θυρών, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία.Το αίτημα για να συζητηθεί η ουκρανική κρίση υποβλήθηκε από τη Λιθουανία, που ασκεί την προεδρία του ΣΑ για τον Φεβρουάριο.

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα έχει στις 15:00 (ώρα Νέας Υόρκης, 22:00 ώρα Ελλάδας) μια κλειστή συνεδρίαση και θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι πρεσβευτές των 15 χωρών-μελών του ΣΑ θα ενημερωθούν για την κατάσταση από τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στον ΟΗΕ και από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM