Έτοιμες σε ένα μήνα οι φυλακές υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες

Έτοιμες σε ένα μήνα οι φυλακές υψίστης ασφαλείας για τρομοκράτες Facebook Twitter
2

 

Μέσα στον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμες οι φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, όπου θα μεταφερθούν κρατούμενοι και υπόδικοι για τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονία χωρίς ελαφρυντικά, εκβίαση και ληστεία στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης αλλά και όσοι χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια ή τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη.



Το σχετικό ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο καθορίζεται και ο τρόπος χορήγησης των αδειών, δίνεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, οι κρατούμενοι σε αυτές τις φυλακές θα εξαιρούνται, για τον χρόνο κράτησής τους εκεί, από το καθεστώς άδειας, δηλαδή δεν θα παίρνουν καθόλου άδειες.


'Οπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, κατάδικοι ή υπόδικοι για αδικήματα όπως τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία κλπ θα «φιλοξενούνται» υποχρεωτικά 10 χρόνια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να έχουν δικαίωμα άδειας.



Με τη συμπλήρωση της 10ετίας η κράτησή τους θα επανεξετάζεται, ενώ προβλέπεται δικαίωμα ανανέωσης για δύο χρόνια.



Τη φύλαξη των φυλακών υψίστης ασφαλείας θα αναλάβει ειδικό αστυνομικό σώμα.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM