Mέσω κομπιούτερ η αλλαγή πορείας του αγνοούμενου Boeing

Mέσω κομπιούτερ η αλλαγή πορείας του αγνοούμενου Boeing Facebook Twitter
1
Mέσω κομπιούτερ η αλλαγή πορείας του αγνοούμενου Boeing Facebook Twitter

Το σημερινό κεντρικό θέμα των New York Times επικαλείται μια αποκάλυψη που φέρνει τα πάνω-κάτω στην υπόθεση του εξαφανισμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών. To ρεπορτάζ επικαλείται ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους που είναι επικεφαλής των ερευνών και που ισχυρίζονται πως η αλλαγή της προγραμματισμένης του πορείας έγινε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, πιθανότατα μέσα από το πιλοτήριο.

Aυτό έγινε με την πληκτρολόγηση ενός κωδικού επτά ή οκτώ ψηφίων απευθείας στο σύστημα διαχείρισης πτήσης από τον υπολογιστή που κατευθύνει το αεροπλάνο από σημείο σε σημείο και που προσδιορίζεται το σχέδιο πτήσης που υποβάλλεται πριν από μια πτήση. Δεν είναι σαφές εάν η πορεία του αεροσκάφους επαναπρογραμματίστηκε πριν ή μετά την απογείωση.

Η εκτίμηση αυτή στρέφει πάλι τις έρευνες στον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του Boeing μιας και έρχεται να συμπληρώσει την θεωρία των αρχών της Μαλαισίας πως το αεροπλάνο έχει επίτηδες κατευθυνθεί σε αλλαγή πορείας. Το νέο αυτό δεδομένο έρχεται τώρα να συμπληρώσει το γεγονός πως ο συγκυβερνήτης της πτήσης MH370 ήταν τελικά εκείνος που πρόφερε τις τελευταίες λέξεις "Όλα καλά, καληνύχτα" που εστάλησαν από το πιλοτήριο του Boeing 777 προς τον πύργο ελέγχου, πριν εξαφανισθεί.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας εξετάζει το σενάριο το αγνοούμενο Boeing 777 να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν και να έχει μεταφερθεί σε περιοχή μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν. Στόχος, οι ισλαμιστές να μετατρέψουν το αεροσκάφος σε ιπτάμενη βόμβα τύπου για χτύπημα που θυμίζει 11η Σεπτεμβρίου. Tους ισχυρισμούς αυτούς διέψευσε τηλεφωνικά εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ο οποίος είπε πως μόνο στα όνειρά τους θα μπορούσαν να έχουν στην κατοχή τους ένα τέτοιο αεροσκάφος και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια