Συγκρούσεις Παλαιστίνιων με την ισραηλινή αστυνομία

Συγκρούσεις Παλαιστίνιων με την ισραηλινή αστυνομία Facebook Twitter
0

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα, Μ. Τετάρτη, στην Πλατεία των Τζαμιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς επετράπη η είσοδος σε εβραίους επισκέπτες.

Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς, όταν άνοιξαν τις πύλες στην πλατεία που βρίσκεται ο Θόλος του Βράχου και το τέμενος Αλ-Άκσα και σε εβραίους επισκέπτες σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Από τις συγκρούσεις που ακολούθησαν τραυματίστηκαν δεκάδες Παλαιστίνιοι.

Η πλατεία των Τζαμιών, την οποία οι Εβραίοι ονομάζουν Όρος του Ναού, όπως διαβάζουμε στα Νέα, είναι ιερός τόπος για το Ισλάμ όπως και για τον Ιουδαϊσμό και πηγή εντάσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων σχεδόν καθημερινά. Κάτω από την πλατεία υπάρχει το Τείχος των Δακρύων, ιερός τόπος για τους εβραίους.

Οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να επισκέπτονται την πλατεία, αλλά οι εβραίοι δεν επιτρέπεται να προσεύχονται εκεί. Ωστόσο εθνικιστές εβραίοι διεκδικώντας το δικαίωμα της προσευχής σε αυτό το χώρο, προσπαθούν συχνά να εισέλθουν σε αυτήν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM