Το 60% των υπόγειων υδάτων στην Κίνα είναι μολυσμένα

Το 60% των υπόγειων υδάτων στην Κίνα είναι μολυσμένα Facebook Twitter
2

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το επίπεδο μόλυνσης του περιβάλλοντος στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Σύμφωνα με νέα έρευνα σε 203 πόλεις της χώρας, περίπου το 60% των υπόγειων υδάτων είναι ακατάλληλα για κατανάλωση αν δεν υποβληθούν σε επεξεργασία. Το ποσοστό αυτό μάλιστα αυξήθηκε κατά 57% από το 2012. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ποιότητα του νερού κρίθηκε "σχετικά κακή" ή "πολύ κακή".

Στην πρώτη περίπτωση το νερό θεωρείται ακατάλληλο προς πόση χωρίς επεξεργασία. Στη δεύτερη, το νερό θεωρείται ακατάλληλο προς πόση, ακόμη κι αν υποστεί επεξεργασία.

Μια άλλη έρευνα που είχε διεξαχθεί σε διάστημα οκτώ ετών, από το 2005 έως το 2013, βρήκε ότι το 80% των ρύπων που εντοπίστηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις δεν ήταν βιολογικής προέλευσης.

Όπως γράφει και το ΑΠΕ, ο κινεζικό υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος είχε παραδεχθεί το 2013 την ύπαρξη «χωριών καρκίνου», πολλά χρόνια αφού πληροφορίες είχαν κάνει λόγο για έναν αυξημένο σε σχέση με τον μέσο όρο αριθμό κρουσμάτων της ασθένειας σε κάποιες ιδιαίτερα μολυσμένες περιοχές της χώρας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM