Μεγάλη κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις λαϊκές αγορές

Μεγάλη κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις λαϊκές αγορές Facebook Twitter
0

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και γενικότερα το κόμμα που συνεργάζεται με τη ΝΔ στην κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί χθες το βράδυ αλλαγή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ όσο αφορά τις ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές και έλαβε χώρα μεταμεσονύχτιο θρίλερ με αλλαγές στο νομοσχέδιο που αναγκάστηκε να δεχθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι "Τον παλαιό Πασόκο και αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τα νεύρα. Χθες είχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη στο Eurogroup. Δηλαδή χθες ο κάθε Ντάισελμπλουμ να ρωτούσε τον κ. Στουρνάρα -τι γίνεται ρε Γιάννη με το θέμα των λαϊκών; να τού απαντούσε "ανθ΄ ημών ο Κασσής" ή να τού πει: -σηκώθηκαν τα μαρούλια και χτυπάνε το μανάβη κυριολεκτικά".

Ο κ. Κασσής ήταν ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ με δική του παρέμβαση αποσύρθηκαν δύο βασικά θέματα από το νόμο για τις λαϊκές αγορές: η κλήρωση και ο διαχωρισμός παραγωγών και εμπόρων.

Και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνέδεσε τη στροφή του ΠΑΣΟΚ για το θέμα με τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. "Εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής τακτικής για την αύξηση του ποσοστού της Ελιάς" είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αυτό που συμφωνήθηκε χθες είναι ότι εντός τριμήνου, μετά από διαβούλευση με τους φορείς των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών και συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, θα προσδιοριστεί με Υπουργική Απόφαση το σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.  Η κατανομή των θέσεων, θα γίνει με κριτήρια παλαιότητας κατοχής της άδειας και κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.λπ.). Για τις νέες άδειες, σε κενούμενες ή προστιθέμενες θέσεις θα διενεργείται κλήρωση.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM