Η εκπληκτική μικρογραφία πόλης!

Facebook Twitter
0

 
Ο Burden θέλησε να αναπαραστήσει την ενέργεια που αναπτύσσεται καθημερινά στους δρόμους μιας πόλης. Χρησιμοποιώντας χαλύβδινους δοκούς συνέθεσε τις οδούς, δημιουργώντας ανηφορικούς και κατηφορικούς δρόμους με στροφές αλλά και ευθείες, προσθέτοντας επιπλέον και γραμμές τρένου. Στη συνέχεια τοποθέτησε μαγνήτες κάτω από τους δρόμους, μέσω των οποίων έλκονται τα αυτοκινητάκια που κινούνται στους δρόμους, αναπτύσσοντας, μάλιστα, πολλές φορές και μεγάλες ταχύτητες.
 

«Μπορούν να προκληθούν ατυχήματα, τρακαρίσματα, ακόμη να φύγουν από το δρόμο αλλά και να δημιουργήσουν… μποτιλιαρίσματα!», λέει ο Burden. Το έργο εκτίθεται στο County Museum of Art στο Λος Άντζελες, προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών αφού -αν μη τι άλλο- τους θυμίζει τους αυτοκινητόδρομους των παιδικών τους χρόνων!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΗΤΑΝ: Μια ευγενική προσφορά του μπλογκ των Αόρατων Ρεπόρτερ

1. Τι στο καλό είναι οι Αόρατοι Ρεπόρτερ;

Μια σειρά βιβλίων που γράφω κατά καιρούς για παιδιά και εφήβους. Ήρωες είναι κάποιοι μικροί δημοσιογράφοι που ταξιδεύουν σ' όλο τον κόσμο και λύνουν μυστήρια. 

2. Και το μπλογκ τους;

Είναι υπαρκτό. Στα βιβλία βέβαια βάζουν μεγάλες αποκαλύψεις - στην πραγματική ζωή όμως βάζουν ανταποκρίσεις παιδιών απ' όλη την Ελλάδα, που στέλνουν στο μπλογκ ό,τι τους αρέσει και το βλέπουν να δημοσιεύεται με το όνομά τους - έρχονται δηλαδή για πρώτη φορά σε επαφή με τη δημοσιογραφία.

3. Και τι σ' έπιασε να το διαφημίσεις τώρα;

Αν και λειτουργεί κάθε μέρα όλο το χρόνο, με πιάνει και το διαφημίζω μόνο μια φορά το χρόνο, όταν βγάζω καινούριο βιβλίο της σειράς.

(Είναι το λαχανί, αριστερά. Η Στοιχειωμένη Ταινία.) 

4. Και τώρα, τελείως ξεδιάντροπα, θα θες να το διαφημίσεις και με την περίληψη του ε;

Ναι! Να: Περίεργα ατυχήματα εμποδίζουν τα γυρίσματα μιας παράξενης ταινίας τρόμου. Ποιος φοβάται τις αποκαλύψεις της; Η Μυρτώ, το μέλος της των ΑΟΡΑΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ γίνεται ηθοποιός και παίζει στην ταινία για να λύσει το μεγαλύτερο κινηματογραφικό μυστήριο όλων των εποχών!

Ένας Νομπελίστας συγγραφέας, ένα τρομερό μυστικό απ' το παρελθόν, ιπτάμενες φωτιές, μια Απαγορευμένη Πόλη, διασκεδαστικά γυρίσματα, βόλτες στη Χαλκιδικη, κυνηγητό στον Πύργο του Άιφελ, μια αναπάντεχη συνάντηση, ταξίδια στο Παρίσι, στη Ρώμη, στο Πεκίνο, στον Βόρειο Πόλο! Η Μυρτώ θα πραγματοποιήσει τα όνειρά της και θα ανακαλύψει κάτι συγκλονιστικό και αναπάντεχο...

Μια διασκεδαστική περιπέτεια για τη δύναμη της αλήθειας και της φιλίας, με ήρωες τους πιο παράξενους και επιδέξιους ρεπόρτερ του κόσμου!


5. Κάτι άλλο πριν τελειώσει το ποστ;


Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ ζητούν παιδιά - ανταποκριτές!
Επισκεφθείτε το blog τους:


www.aoratoireporter.blogspot.com

(εκεί θα δείτε και σε βιντεάκι την Μητρόπολη του Chris Burden, λάιβ, με τα αυτοκίνητα σε κίνηση...)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ