Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή

Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή Facebook Twitter
Το 2010 έκαψε 100 χιλιάδες κορώνες έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για την ανισότητα στην αμοιβή ανδρών-γυναικών
10

 

Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή Facebook Twitter

Στη Σουηδία εξελέγη στο ευρωκοινοβούλιο το μοναδικό φεμινιστικό κόμμα που μάλιστα έχει για ηγέτιδα μια Ρομά και σύνθημα: «Έξω οι ρατσιστές, μέσα οι φεμινιστές».

Η αρχηγός του κόμματος Φεμινιστική Πρωτοβουλία, είναι μια 57χρονη, η Σοράγια Ποστ, μητέρα τεσσάρων παιδιών και Ρομά, η οποία εξασφάλισε μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα όταν το 2010 έκαψε 100 χιλιάδες κορώνες έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για την ανισότητα στην αμοιβή ανδρών-γυναικών. Ο αγώνας του κόμματος είναι κυρίως υπέρ των μεταναστών και των γυναικών.

Από τα μηδενικά ποσοστά του κόμματος πριν από μερικούς μήνες, κατάφερε να ξεπεράσει τελικά το 5% στις χθεσινές ευρωεκλογές.

«Τα 15 εκατομμύρια Ρομά στην Ευρώπη ζουν σαν να βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου στην ειρηνική Ευρώπη του 2014», δήλωσε η Ποστ στο Reuters κατά τη διάρκεια ενός εορταστικού πάρτι στην Στοκχόλμη για την νίκη στις Ευρωεκλογές. «Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ευρώπη για τους Ρομά και αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό. Είναι ντροπή», είπε η Ποστ στο Reuters.

Η προεκλογική εκστρατεία της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από ένα μέλος των ΑΒΒΑ.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM