Reuters: Οι συντάξεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30% από το 2009

Reuters: Οι συντάξεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30% από το 2009 Facebook Twitter
1

Με θετικές αναφορές για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα κυκλοφόρησε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Σύμφωνα με αυτό, η Ελλάδα αναγκάστηκε να μειώσει τις συντάξεις κατά 30% μεταξύ 2009 και 2013 κάτι που δεν έχουν κάνει άλλες χώρε του ευρωπαϊκού νότου οι οποίες κινδυνεύουν.

Το δημοσίευμα επικαλείται απόψεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους η υψηλή ανεργία καθιστά μη βιώσιμα τα ασφαλιστικά συστήματα πολλών χωρών.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο παράδειγμα της Ισπανίας όπου σήμερα η ανεργία είναι στο 25,9% και περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι  ή περίπου το 30% του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με μειωμένο ωράριο και συμβάλουν ελάχιστα στο δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Οικονομία / Ανακαινίζω - Νοικιάζω: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων για αυξημένη επιδότηση

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, επιδοτεί την επισκευή και ανακαίνιση κατοικιών για εκμίσθωση, με δικαιούχους ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μια ιδεα ριχνω...."Μεταρρυθμιστικη"....Εαν κοπουν ενετελως οι συνταξεις για τρια-τεσσερα χρονια δεν θα εξυγιανθουν τα ταμεια απο την "εξοικονομηση" χρηματων η οποια θα προκυψει ;Ασε που θα μειωθει σε τεραστιο ποσοστο και ο αριθμος των συνταξιουχων.Ποσοι θα επιβιωσουν ;Μια "μεταρρυθμιστικη" ιδεα ριχνω μονον !!!