[ΓΝΩΜΕΣ] Ήταν ένα χαστούκι προς όλους μας. Από τον Χάρη Βλαβιανό.

Facebook Twitter
0

 

 

 

Ελευθερία του λόγου χωρίς Λόγο δεν υφίσταται. Ανοχή σε ανθρώπους ή κόμματα που δεν ανέχονται τον αντίλογο δεν έχει νόημα.

 

Το χαστούκι που έφαγε η Κανέλλη [η ίδια δεν μου είναι καθόλου συμπαθής, ούτε ο τρόπος που πολιτεύεται ως Orlando Furioso στα media] είναι χαστούκι προς όλους μας.

 

Δεν βγάζω την Κανέλλη από το χορό της λεκτικής βίας. Εξάλλου το ΚΚΕ δεν ήταν ποτέ ανεκτικό σε ό,τι αντιμαχόταν τη στείρα, σταλινική λογική του. Αλλά η σωματική βία ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο στην υπόθεση της πολιτικής αντιπαράθεσης.

  

Το χαστούκι αυτό έχει μακρά ιστορία. Γνωστή σε όλους όσοι γνωρίζουν έστω και ελάχιστα την ιστορία του τόπου μας. Όσο για την τηλεόραση και τους Παπαδάκηδες έχουν κι αυτή μεγάλο μερίδιο της ευθύνης γιατί μετέτρεψαν την πολιτική σε χυδαίο, ανούσιο θέαμα.

 

Είναι τόσο βαθιά ανήθικοι όσο και αυτούς που καθημερινά καταγγέλουν. Πόσο ψεύτικο ακούστηκε αυτό το "όχι" του Παπαδάκη... Πόσο εμετικό.

 

Όσο για τον Κασιδιάρη είναι γνήσιο τέκνο της παράταξής του.

Απλώς άνοιξε τα χαρτιά του λίγο περισσότερο...

 

 

UPDATE:

Ενός χαστουκιού μύρια κακά έπονται: ως υστερόγραφο στη χθεσινή μου ανάρτηση: είδα με τι χαρά υποδέχτηκαν στα μπλογκς το γρονθοκόπημα της Κανέλλη διάφορα φασιστοειδή, προγλωσσικά υποκείμενα και θυμήθηκα μια ατάκα της Μίνα Λόυ: "κανένας άντρας που έχει μια έντονη ερωτική ζωή δεν είναι κήνσορας". Προφανώς οι ερωτικές επιδόσεις αυτών των ανδροειδών είναι κάτω του μετρίου.


ΥΓ. Η Κανέλλη πάντως, που ως γνωστόν ασκεί τρομακτική λεκτική βία ενάντια σε κάθε πολιτικό αντίπαλο που τολμάει να της "αντιμιλήσει", και η οποία δεν έχει καμία αναστολή να συμμετέχει στα τσίρκα τύπου "Παπαδάκη" [φτηνή ιμιτασιόν του διάσημου τσίρκο Medrano], θα έπρεπε να περιμένει ότι κάποτε θα συμβεί κι αυτό. Όταν όλη μέρα κολυμπάς στα βαλτόνερα κάποιο κακό φίδι θα σε δαγκώσει.


ΥΓ2. Ο Παπαδάκης θα τρίβει τα χέρια του σήμερα! Πέτυχε πάλι να στήσει το γελοίο του show. "Όχι" κραύγαζε, αλλά "ναι, ναι, ναι" εννοούσε."

 

  

 

Χάρης Βλαβιανός είναι ποιητής και διευθυντης του περιοδικού 'Ποιητικη'

 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: 

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: «Οι δράστες έχουν αφήσει γενετικό υλικό» λέει ο ιατροδικαστής Λέων

Τι είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση - «Τη ζήλευαν, παρότρυναν και άλλους, μπήκαν μέσα και άρχισαν κλωτσιές, μπουνιές στο κεφάλι, την άφησαν με τα εσώρουχα»
LIFO NEWSROOM