Έτσι κι αλλιώς μου φαίνεται περίεργο το ότι η δημοκρατία μας επιτρέπει σ' ένα τελείως αντιδημοκρατικό κόμμα (που έχοντας το στρατό και την αστυνομία μαζί του ποιος ξέρει τι ελπίζει πως θα κάνει στο μέλλον) να παίρνει μέρος στις εκλογές - κι ας μην ανοίξουμε συζήτηση για το ΚΚΕ - άλλη φορά.
Είναι περίεργη η άνεση με την οποία συμμετέχει στις εκλογές, πόσω μάλλον όταν είναι ένα χουντικό, ναζιστικό κίνημα που απαξιώνει πλήρως τους νόμους του κράτους.
Ήδη πριν μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, ήταν γνωστά τα προβλήματά της με τον νόμο - πολλοί βουλευτές της είναι υπόδικοι τώρα που μιλάμε - ένας επιτέθηκε σε γυναίκες στον αέρα της τηλεόρασης λίγα δευτερόλεπτα αφ' ότου αρνήθηκε πως είχε επιτεθεί παλιότερα σε καθηγητή λέγοντας πως δεν υπήρχαν μάρτυρες (κι έκανε μάρτυρες 10 εκατομμύρια Έλληνες).
Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά προχτές, ακόμη και με χειροδικία μέσα στη Βουλή απείλησε ο Παναγιώταρος της Χ.Α., αν ανοίξει συζήτηση για το θέμα των Σκοπίων, ενώ είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα μπει σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς και θα πετάξει έξω τους ξένους.
(Λες και θα μπορούν να αναγνωρίζουν τα πιτσιρίκια στα σχολεία, ποια είναι "ξένα" και ποια όχι, ποια έχουν χαρτιά και ποια όχι. Παιδομάζωμα στα τυφλά!)
Αν μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή μπορεί να πιέσει στο να βελτιωθεί η κατάσταση με τους μετανάστες - και μακάρι να το κάνει. Όταν όμως πηγαίνει και τους τραυματίζει μόνη της και δηλώνει ότι θα τους πετάει έξω απ' τα νοσοκομεία (θυμάστε τι παράδεισος χωρίς ράντζα ήταν τα νοσοκομεία παλιά, προ μεταναστών; Ούτε κι εγώ) και απ' τα σχολεία, όταν δέρνει ζωντανά στον αέρα γυναίκες και μετά κρύβεται απ' το αυτόφωρο, βγαίνει μόνη της, με δική της επιλογή, εκτός νόμου.
(Τις προάλλες ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε: Η χώρα δεν σώθηκε ποτέ από εκλογές, πρόκοψε επί Γεωργίου Παπαδόπουλου και 21ης Απριλίου.)
Μα ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να τους κόψει απ' τις εκλογές!
Για τις εκλογές του περασμένου μήνα ο Άρειος Πάγος έκοψε τέσσερα κόμματα απ' τις εκλογές, με διάφορες αιτιολογίες:
- Εθνική Ελπίδα,
- Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ.,
- Φίλοι του Ανθρώπου και
- Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη.
Είναι λίγο ειρωνικό το να κόβονται οι "Φίλοι του Ανθρώπου" και να εγκρίνονται τα κόμματα μίσους ε;
Επίσης απαγορεύτηκε η συμμετοχή του κόμματος Τυρρανοκτόνοι, το οποίο είχε ένα και μοναδικό μέλος - τον αρχηγό του (απορώ γιατί ο πληθυντικός στο όνομα).
Η αιτιολογία; "Το όνομά του κόμματος καταδεικνύει αξιόποινη πράξη!"
Ένας γραφικός ταλαίπωρος που θα έπαιρνε μία ψήφο στις εκλογές (τη δική του!) ήταν επικίνδυνος για τη δημοκρατία επειδή διάλεξε ανόητο αρχαιοελληνικό όνομα! [Δείτε επίσης: Εν δυνάμει δολοφόνους έκρινε τους “Τυραννοκτόνους” ο Άρειος Πάγος!]
Ενοχλήθηκε λοιπόν ο Άρειος Πάγος με ένα όνομα που "καταδεικνύει αξιόποινη πράξη" και έκρυβε στις τάξεις του "εν δυνάμει δολοφόνους" αλλά δεν ενοχλήθηκε καθόλου από κόμματα που όχι απλώς καταδεικνύουν αλλά έχουν τις αξιόποινες πράξεις για ψωμοτύρι. Και υπόσχονται πως, αν εκλεγούν, θα κάνουν ακόμα περισσότερες αξιόποινες πράξεις!
Δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί ο Άρειος Πάγος και με ποια λογική θεωρεί ότι κάποια κόμματα έχουν κάθε δικαίωμα να εκλεγούν για να πραγματοποιήσουν τις τρομακτικές, αξιόποινες πράξεις που υπόσχονται (και ήδη κάνουν!) ενώ άλλα πρέπει να κοπούν γιατί έχουν τρομακτικό όνομα.
Το όνομα, το περιτύλιγμα, το απέξω.
Μια ζωή, η συντηρητική νοοτροπία των ανώτατων δικαστηρίων είναι κολλημένη στην επιφάνεια - στους τύπους.
Η ουσία και η πραγματικότητα μοιάζουν να μην έχουν καμία δύναμη - ειδικά αν δε διευκρινίζονται απ' την παράγραφο τάδε του άρθρου τάδε του νομοσχεδίου τάδε...
----------
ΥΓ. Ποιο θα ήταν για μένα το καλύτερο σενάριο; Να μην απαγορευτεί η Χρυσή Αυγή κι αν ψηφιστεί να μπει στη Βουλή - αλλάζοντας όμως δραστικά τους τρόπους δράσης της.
Τώρα που τράβηξε την προσοχή μας, τώρα που κέρδισε ακροατήριο, τώρα που μπορεί να πιέσει καταστάσεις, ας το κάνει με πολιτικά μέσα. Με την πειθώ. Όχι πια με τον "ακροδεξιό ακτιβισμό", αλλά με την πολιτική πίεση, με τον Λόγο - με υπευθυνότητα.
Δεν ξέρω αν μπορεί να το κάνει, αλλά εδώ που φτάσαμε πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσει. Και δεν θα χάσει.
Είναι καλύτερο να σε σέβονται παρά να σε φοβούνται. Και, μακροπρόθεσμα, πολύ πιο αποτελεσματικό.
σχόλια