Red Bull Bedroom Jam

Στην τελική ευθεία ανάδειξης του απόλυτου νικητή

LIFOTEAM 1.7.2014 | 17:28

Είναι όνειρο για πολλές  μπάντες να εμφανιστούν σε ένα μεγάλο φεστιβάλ και αυτό ακριβώς το όνειρο  έζησαν και απόλαυσαν την κάθε του στιγμή οι  τρεις νικητές του Red Bull Bedroom Jam. Οι  Revenge of the Giant Face «τα’ σπασαν» στη σκηνή του Heavy By The Sea ενώ οι BrightSide. και οι Inconsistencies εμφανίστηκαν στο Ejekt Festival, ζώντας στιγμές αξέχαστες κι εκρηκτικές στο Red Stage της Πλατείας Νερού στο Φάληρο. Είχαν κοντά τους και αυτή τη φορά, τους φαν που έκαναν «φασαρία» και στήριξαν τις μπάντες  από την αρχή και όχι μόνο. Μαζί με εκείνους τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές, ένα νέο κοινό τους «ανακάλυπτε».

 

Έτσι τώρα παλιοί και νέοι φαν καλούνται να αναδείξουν τον ένα και μοναδικό νικητή του Red Bull Bedroom Jam καθώς το Buzz Chart ανοίγει ξανά με σκοπό μία από τις τρεις μπάντες να φτάσει στην κορυφή και να κερδίσει μια ηχογράφηση σε ένα από τα Red Bull Studios της Ευρώπης. Μπείτε τώρα στο www.redbullbedroomjam.gr για να ψηφίσετε τα video performances από το Heavy By The Sea και το Ejekt, εκεί όπου, οι Revenge of the Giant Face, oι BrightSide., και οι Inconsistencies (το σόλο project του Ηλία Μπόγδανου) με την εμφάνισή τους στην σκηνή του Red Bull Bedroom Jam, έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στα δυο μεγάλα φεστιβάλ. Κι ακούστηκαν δυνατά. Ο ήλιος ήταν ακόμη ψηλά και ο τόπος έκαιγε όταν οι Revenge of the Giant Face πήραν θέση στην σκηνή. Από το πρώτο δευτερόλεπτο της εμφάνισής τους, φάνηκε  ότι τίποτε δεν  θα μπορούσε να τους σταματήσει. Μια μπάντα που «δίνεται» με την ψυχή της σε αυτό που κάνει και δίνει πολλά στο κοινό που παρακολουθεί και συμμετέχει στο γενναίο, ανυποχώρητο hardcore κάλεσμά τους, οι Revenge of the Giant Face σήκωσαν εκρηκτικά την αυλαία για τη συνέχεια-με τους θρυλικούς Deftones, τους «φαντασμαγορικούς» Ghost, τους Behemoth, αλλά και τους Nightstalker, Planet of Zeus και Tardive Dyskinesia, σε μια νύχτα με θερμοκρασίες καυτού μετάλλου.

 

Δύο μέρες μετά, σειρά είχε το Ejekt Festival! Και το σημείο «επαφής» όρισαν οι BrightSide., και οι Inconsistencies που συμπληρώνουν την τριάδα των νικητών του διαγωνισμού. Έδωσαν τα δικά τους ξεχωριστά live, εμπειρίες για τις ίδιες της μπάντες, αλλά και ξεκάθαρες διαπιστώσεις από το κοινό για τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η εγχώρια σκηνή τα τελευταία χρόνια. Με δύναμη από την Θεσσαλονίκη οι BrightSide., ανέβασαν γρήγορα τους τόνους, με το νευρικό, αεικίνητο, δουλεμένο, φρέσκο indie post –rock τους, εντάσσοντας δημιουργικά  στο ύφος τους τις  βρετανικές τους, κυρίως, επιρροές. Έπαιξαν το καινούργιο τους κομμάτι, “Where Are The Mods” και  ευχαρίστησαν από σκηνής και εκείνους τους θαυμαστές τους  που ταξίδεψαν για να τους δουν από τη Θεσσαλονίκη. Υποσχέθηκαν σύντομα νεώτερα.

 

 Το Ejekt Festival είχε μπει κανονικά σε πορεία με την εμφάνιση των White Lies, όταν ο Ηλίας Μπόγδανος με τους μουσικούς του -ως Ιnconsistencies- κάλεσε το κοινό στο Red Stage, εκεί όπου αργότερα θα έστηναν το δικό τους ηλεκτρονικό ευφάνταστο σκηνικό οι Darkside. Χαρισματικός performer, επικοινωνιακός και με τραγούδια power pop αντανακλαστικών, μαεστρικά δουλεμένα για το live, ο Ηλίας έκλεψε τις εντυπώσεις και απόδειξη ήταν η συμμετοχή του κόσμου σε όλη τη διάρκεια του σετ με ένα τελευταίο παρατεταμένο χειροκρότημα προτού Editors και Kasabian παίξουν με τον αέρα ροκ πρωταθλητών.

 

Μείνετε συντονισμένοι για την τελική ευθεία… www.redbullbedroomjam.gr