Στην παράταση θα κριθεί ο νικητής του φετινού Μουντιάλ

Στην παράταση θα κριθεί ο νικητής του φετινού Μουντιάλ Facebook Twitter
1
Στην παράταση θα κριθεί ο νικητής του φετινού Μουντιάλ καθώς για πρώτη φορά μετά το 1994 ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου έληξε χωρίς γκολ. Έτσι Γερμανία και Αργεντινή θα παλέψουν στον έξτρα χρόνο για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο. Στο 90λεπτο η ομάδα του Λεβ είχε την κατοχή αλλά η ομάδα του Σαμπέγια είχε τις περισσότερες φάσεις αν και η Γερμανία ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Χέβεντες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
________
45+3' Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
 
45+2' Δοκάρι για τη Γερμανία! Ο Χέβεντες πιάνει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ρομέρο, ενώ αμέσως μετά ο πρώτος βοηθός σηκώνει τη σημαία του για οφσάιντ. 
 
45' Όμορφη σέντρα από τα δεξιά του Μίλερ για τον Κλόζε ο οποίος δεν προλαβαίνει να πιάσει την κεφαλιά. 
 
- Ο Ιγκουαίν την ώρα που σκοράρει, δευτερόλεπτα πριν υποδειχθεί σωστά σε αντικανονική θέση.
 
 
43' Ο Κρόος σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή της Αργεντινής με τον Ρομέρο να μπλοκάρει σαν σε ...προπόνηση. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική της Γερμανίας στον τελικό! 
 
40' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή με τον Μέσι να πατάει στη μεγάλη περιοχή του Νόιερ από τα δεξιά και να πασάρει στον Λαβέτσι, με τον Μπόατενγκ να διώχνει τη μπάλα εκατοστά από τη γραμμή τέρματος!
 
33' Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τη Γερμανία. Τη δέχεται ο Χέβεντες για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σαμπαλέτα.
 
 
31' Αναγκαστική αλλαγή για τη Γερμανία. Εκτός αγωνιστικού χώρο ο τραυματίας Κράμερ, στη θέση του ο Σούρλε. 
 
30' Ο Ιγκουαίν σκοράρει αλλά το γκολ δεν μετράει καθώς ο επιθετικός της Αργεντινής έχει υποδειχτεί σωστά σε θέση οφσάιντ.
 
29' Πρώτη κίτρινη κάρτα στον Σβάινσταϊγκερ για μαρκάρισμα πάνω στον Λαβέτσι. 
 
25' Χωρίς ευκαιρία μέχρι στιγμής η Γερμανία. Αντίθετα δύο μετράει η «αλμπισελέστε», η μία μοναδική με τον Ιγκουαίν. 
 
 
21' Φάτσα με το γκολ ο Ιγκουαίν ο οποίος αστοχεί σε τετ α τετ με τον Νόιερ! Ο υψηλόσωμος επιθετικός της Νάπολι πήρε τη μπάλα μετά από λάθος εκτίμηση του Κρόος όμως σπατάλησε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία! 
 
18' Συνεχίζεται ο τελικός. 
 
17' Μικρή διακοπή στον τελικό καθώς ο Κράμερ βρέθηκε στο έδαφος. 
 
14' Χωρίς κάποια φάση ο τελικός τα τελευταία λεπτά. Οι δύο ομάδες ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο με τη Γερμανία να προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό της και την Αργεντινή να περιμένει πίσω, ώστε να βρει χώρο για κάποια αντεπίθεση. 
 
 
4' Πρώτη ευκαιρία για την Αργεντινή με τον Ιγκουαίν να σουτάρει από πλάγια θέση και τη μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία του Νόιερ. 
 
1' Έναρξη στον τελικό! 
 
- Στην πλειοψηφία τους οι θεατές στο «Μαρακανά» είναι οπαδοί της Αργεντινής. 
 
- Δευτερόλεπτα πριν την έναρξη του σπουδαίου τελικού! 
 
- Ακούγονται οι εθνικοί ύμνοι των δύο ομάδων. 
 
- Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για Γερμανία! Ο Κράμερ θα πάρει τη θέση του Κεντίρα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των «πάντσερ». 
 
- Ο 43χρονος Ιταλός, Νίκολα Ριτσόλι, θα είναι ο άρχοντας του τελικού.
 
- Πάνω από 100.000 Αργεντινοί μετακινήθηκαν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για να ζήσουν από κοντά τη μαγεία του τελικού, δίνοντας την κατάλληλη ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Αλεχάντρο Σαμπέγια για κατάκτηση του τρίτου τροπαίου στην ιστορία της χώρας. 
 
- Η «αλμπισελέστε» θα αγωνιστεί με μπλε φανέλα και σορτσάκι. Με αυτή την εμφάνιση δεν έχει χάσει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο (3 νίκες, 1 ισοπαλία).
 
- Οριστικά νοκ άουτ τέθηκε ο Άνχελ Ντι Μαρία για την Αργεντινή. 
 
- Είκοσι φορές έχουν συναντηθεί συνολικά (μαζί με τα φιλικά) οι δύο ομάδες με τους Αργεντινούς να μετρούν εννέα νίκες και τους Γερμανούς έξι. 
 
- Η Γερμανία είναι αήττητη σε 17 αναμετρήσεις (και φιλικά), μετρώντας 12 νίκες. 
 
- Νότια Αμερική και Ευρώπη έχουν τεθεί αντιμέτωπες 64 φορές σε νοκ άουτ αναμετρήσεις, με τους πρώτους να επικρατούν με 35-29.
 
Οι συνθέσεις:
 
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Κρόος, Μίλερ, Εζίλ, Κλόζε
 
Στον πάγκο: Τσίλερ, Βάιντενφέλερ, Γκρόσγκροϊτς, Γκίντερ, Σούρλε, Ποντόλσκι, Ντράξλερ, Ντουρμ, Μέρτεσάκερ, Γκέτσε, Κράμερ, Μουστάφι
 
Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμιτσέλις, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Πέρες, Λαβέτσι, Μέσι, Ιγκουαίν
 
Στον πάγκο: Οριόν, Αντουχάρ, Καμπανιάρο, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Μαξιμιλιάνο Ροντρίγκες, Αυουγκούστο φερνάντες, Φεντερίκο Φερνάντες, Παλάσιο, Αλβάρες, Αγουέρο, Μπασάντα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια