Η πρώτη μεγάλη έξοδος του Αυγούστου

Η πρώτη μεγάλη έξοδος του Αυγούστου Facebook Twitter
0

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς εξελίσσεται πρώτο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε πως τα χθεσινά προγραμματισμένα δρομολόγια από Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου ήταν 27 ενώ 12 ήταν αυτά που ξεκίνησαν με αφετηρία τη Ραφήνα.

Οι κορυφαίοι σε ζήτηση προορισμοί για φέτος είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και οι Κυκλάδες. Η πληρότητα των πλοίων κυρίως για Κυκλάδες αγγίζει το 100% ενώ εκτιμάται πως το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου θα αναχωρήσουν από Πειραιά 90.000 επιβάτες για Κυκλάδες, νησιά Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη και 25.000 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Τροχαία στα οδικά δίκτυα όλης της χώρα καθώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη έξοδος πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής πως η παρουσία της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο θα είναι συνεχής και πως το σύστημα με τις ενέδρες των κρυμμένων περιπολικών με σκοπό την εκ των υστέρων τιμωρία θα αντικατασταθεί με πρόληψη και εμφανή παρουσία. 

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζοντας 15% περισσότερη κίνηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Παρόμοια είναι η εικόνα και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το οποίο παρουσιάζει αυξημένη κίνηση σε σχέση με τα περσινά ποσοστά του.

Αύξηση σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται και στο λιμάνι του Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Για το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου προγραμματίστηκαν 79 δρομολόγια από Πειραιά, 36 από Ραφήνα και 18 από Λαύριο. Εκτιμάται ότι επρόκειτο να αναχωρήσουν από Πειραιά 90.000 επιβάτες για Κυκλάδες, νησιά Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη και 25.000 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού με 47 δρομολόγια συμβατικών πλοίων και 45 «ιπτάμενων δελφινιών».

Η πληρότητα των πλοίων κυρίως για Κυκλάδες αγγίζει το 100% ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν τα πλοία και για τους άλλους προορισμούς.

Eιδικότερα για τον Αργοσαρωνικό φέτος τον Ιούνιο σε σχέση με το 2013 αύξηση κατά 3,94% παρατηρείται στον αριθμό των επιβατών και κατά 11,69% για τον μήνα Ιούλιο (τα φετινά στοιχεία είναι ως 27/7).

Αύξηση υπήρξε και στον αριθμό των οχημάτων που μεταφέρθηκαν με πλοία προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού (αύξηση περίπου 26% στα ΙΧ αυτοκίνητα και 1,4% στα φορτηγά).

Για τα υπόλοιπα νησιά φέτος τον Ιούνιο σε σχέση με πέρυσι

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM