Προπηλακισμός Αφρικανών ηθοποιών από αστυνομικούς στον Κεραμεικό

Προπηλακισμός Αφρικανών ηθοποιών από αστυνομικούς στον Κεραμεικό Facebook Twitter
2

Με ανακοίνωση της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου στον τομέα του Πολιτισμού του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι τρεις Αφρικανές ηθοποιοί προπηλακίστηκαν από αστυνομικούς το βράδυ της Δευτέρας στον Κεραμεικό.

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση "Τρεις Αφρικανές γυναίκες, μέλη της «Ακτιβιστικής Ομάδας Θεάτρου του Καταπιεσμένου» και της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, οι οποίες είχαν μόλις ολοκληρώσει την πρόβα τους για την παράσταση «Όχι στον ρατσισμό από την κούνια», προπηλακίστηκαν αναίτια και με τον χείριστο τρόπο από όργανα της τάξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι γυναίκες παρόλο που επέδειξαν τα νόμιμα έγγραφα τους προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής όπου και κρατήθηκαν για δύο ώρες, στερούμενες δικηγορικής εκπροσώπησης και δεχόμενες λεκτική βία.

Η ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους αστυνομικούς για ρατσισμό καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "Είναι φανερό ότι οι προσαγωγές έγιναν με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματος".

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Το 2010 συνέβει το ίδιο με τον γιο του Marley, τον Julian Marley που βρισκόταν στην Ελλάδα για περιοδία! Τον μάζεψαν με τον χειρότερο τρόπο απο το σύνταγμα γιατί έκανε βόλτα μέρα μεσημέρι χωρίς διαβατήριο, και κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα της ομόνοιας ως λαθρομετανάστης!