«Ο Χριστιανισμός δεν είναι πια θρησκεία»

«Ο Χριστιανισμός δεν είναι πια θρησκεία» Facebook Twitter
14

Ο Χριστιανισμός έχει πάψει να είναι πλέον θρησκεία, είναι πια μια μορφή κουλτούρας, δήλωσε μιλώντας σε  πρόσφατο συνέδριο που φιλοξενήθηκε  από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας Erdoğan Bayraktar.

"Οι κορυφαίες τρεις χώρες στον κόσμο, όπως η Κίνα και η Ινδία δεν είναι μουσουλμανικές χώρες, ενώ στις ΗΠΑ όπου πιστεύουν σε έναν Θεό η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά συναισθήματα αποδυναμώνονται συνεχώς, τόνισε.  "Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, όμως ο Χριστιανισμός είναι πια κουλτούρα. Η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει και χαρίζει ειρήνη και ευτυχία. Σε αυτό θέλουν να μετατρέψουν και το Ισλάμ».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Στη πραγματικότητα λέει αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι η θρησκεία έχει πάψει να επηρρεάζει τις δυτικές κοινωνίες αποτελώντας έναν σοβαρό παράγοντα σ' αυτές, όπως συμβαίνει με το ισλάμ στην ανατολή.
Εχω αρχίσει και αισθάνομαι (πολύ) άβολα σε ταξίδια που κάνω σε εκτός Ευρώπης χώρες. Εχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι οι κάτοικοι εκεί μας βλέπουν πια με άλλο μάτι. Το ίδιο βέβαια και μεις.
Εχω ταξιδεψει προσφατα σε Τουρκια και Αιγυπτο, δεν εχω νιωσει ετσι. Ειδικα στην Τουρκια η χαρα του κοσμου οταν μαθαινε πως ειμαι απο Ελλαδα ηταν εξωπραγματικη. Κατι παρομοιο αντιμετωπισα και στο Καιρο, σε μικροτερο βαθμο βεβαια. Μηπως να σταματαγες να βλεπεις τους ανθρωπους γενικα με "αλλο" ματι;
Έίχα συζητήσει τυχαία με μία κοπέλα από την Τουρκία,η οποία συνέπασχε με την κατάσταση που επικρατεί στην χωρα μας(κοινωνικοπολιτικοοικονομικη).Οι ανθρωποι εκεί δεν είναι ουτε οπως μας τα παρουσιαζουν τα ΜΜΕ,ουτε οπως μας τα παρουσιαζουν οι παππουδες μας.Η νέα γενιά όχι μόνο δεν σε βλέπει με άλλο μάτι, αλλά συμπάσχει με τα δικά σου προβλήματα,γιατί έχει έναν Ερντογάν πάνω απο το κεφάλι της και καταλαβαίνει τι τραβας κ εσυ
"Σε αυτό θέλουν να μετατρέψουν και το Ισλάμ"Από το να κόβουν κεφάλια σα να ήταν λουλούδια δεν είναι καλύτερα να μετατραπεί και το Ισλάμ σε κουλτούρα; Λέω εγώ τώρα...
Καλώς ή κακώς στις μουσουλμανικές χώρες η συντριπτική πλειοψηφία σέβεται πλήρως τον θρησκευτικό τους νόμο (σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν επιλογή έτσι κιαλλιώς) ενώ στην Ελλάδα πχ που θεωρείται κατεξοχήν χριστιανική χώρα, για μία πολύ μεγάλη μερίδα θρησκεία σημαίνει "ευκαιρία να βάλω τα καλά μου για Χριστούγεννα-Πάσχα". Οπότε δε βλέπω πού έχει άδικο. Ο χριστιανισμός για πολλούς πλέον αποτελεί απλά ένα μέρος του lifestyle τους και τίποτε παραπάνω.
Βασικα πιαμστευω πως οι περισσοτεροι το εχουν σαν παραδοση πια. Τι εννοω με αυτο. Καποιος παντρευεται πχ στην εκκλησια οχι γιατι ειναι βαθια θρησκευομενος αλλα γιατι ετσι εχει μαθει πως γινονται οι γαμοι απο τους γονεις τους. Παμε στην εκκλησια την Ανασταση (οι περισσοτεροι απο εμας 5 λεπτα πριν την ανασταση) γιατι αυτο καναμε απο παιδια και οχι για να "γιορτασουμε" την ανασταση του Χριστου. Απο μια αποψη λοιπον οντως ο χριστιανισμος για τον περισσοτερο κοσμο αποτελει συνηθεια και ενα ειδος lifestyle, ειδικα αν συγκριθει με τις Μουσουλμανικες χωρες.