Διαδήλωση σήμερα το απόγευμα έξω από την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα

Διαδήλωση σήμερα το απόγευμα έξω από την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα Facebook Twitter
6

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Ουκρανίας, προγραμματίζει για σήμερα το απόγευμα η "Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία" με σκοπό την αλληλεγγύη "στις αντιφασιστικές δυνάμεις της ΝΑ Ουκρανίας που παλεύουν ενάντια στην κυβέρνηση του Κιέβου και στηρίζουν την κοινή πάλη της εργατικής τάξης της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα".

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 18:30 σήμερα έξω από τη στάση του Μετρό στην Πανόρμου. Την Παρασκευή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κτήριο Γκίνη του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, με ομιλητή το μέλος της ουκρανικής αριστερής οργάνωσης Borotba (αγώνας), Σεργκέι Κιριτσούκ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Καμπάνιας "Ο ιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι ολιγάρχες του πλούτου επενδύουν στα φασιστικά τάγματα εφόδου ως πολιορκητικό κριό της επιβολής του ακροδεξιού καθεστώτος που τους τελευταίους μήνες πέρασε ρατσιστικούς νόμους διακρίσεων κατά των μειονοτήτων και του ρωσόφωνου πληθυσμού, απαγόρευσε το ΚΚ και οργάνωσε ένα πογκρόμ κατά αριστερών, προοδευτικών οργανώσεων, προσωπικοτήτων, πολιτών και συνδικάτων».

Και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός έχει κάθε συμφέρον να σταθεί στο πλευρό του εξεγερμένου λαού του Ντονμπάς και να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή έσφιξε το χέρι των πραξικοπηματιών. Να επιβάλλει με όρους κινήματος και ξεσηκωμού έναν αντιπολεμικό προσανατολισμό στον αντίποδα της σημερινής εξωτερικής πολιτικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης. - See more at: http://www.left.gr/news/diadilosi-stin-presveia-tis-oykranias-stin-athina#sthash.fa8Sc4z6.g8m05EEP.dpuf

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Κοίτα να δείς αυτή η "ρωσική επιθετικότητα" ρε παιδί μου:«Μιας και οι λεπτοί τρόποι δεν έχουν αποτέλεσμα στους Ρώσους, ο πρόεδρος [των ΗΠΑ] και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του θα πρέπει να διασαφηνίσουν πλήρως ότι δεν μας απασχολεί πώς αυτοί οι άνθρωποι θα λύσουν το πρόβλημα του Πούτιν. Αν μπορούν να πείσουν τον καλό μας γερο-Βλαντιμίρ να εγκαταλείψει το Κρεμλίνο με πλήρεις στρατιωτικές τιμές και χαιρετισμό 21 τυφεκισμών, μας κάνει μια χαρά. Αν ο Πούτιν παραείναι πεισματάρης για να αποδεχτεί ότι η καριέρα του τέλειωσε, και ο μόνος τρόπος για να βγει από το Κρεμλίνο είναι οριζοντίως, με μια τρύπα από σφαίρα στο πίσω μέρος του κρανίου -- κι αυτό μας κάνει μια χαρά.Ούτε θα μας πείραζε λίγη συμβολική δικαιοσύνη...για παράδειγμα, αν την επόμενη φορά που ο Πούτιν επιστρέψει στη Μόσχα από άλλη μια επίσκεψη στα καλά του φιλαράκια στην Κούβα, τη Βενεζουέλα ή το Ιράν, το αεροπλάνο του γίνει κομμάτια από κάποια αγνώστου ταυτότητας παραστρατιωτική ομάδα που με ανεξήγητο τρόπο έβαλε χέρι σε πύραυλο εδάφους-αέρος.»Herbert E. Meyer*, "Πώς να λυθεί το πρόβλημα Πούτιν", The American Thinker* Ο Herbert E. Meyer ήταν Ειδικός Βοηθός του Διευθυντή της CIA επί Ρόναλντ Ρήγκαν, καθώς και αντιπρόεδρος του National Intelligence Council της CIA.http://www.americanthinker.com/2014/08/how_to_solve_the_putin_problem.htmlΤο ότι, με εξαίρεση την Λευκορωσία και την Ουκρανία, όλες οι υπόλοιπες χώρες που ως το 1991 (οπότε και αυτοδιαλύθηκε) συμμετείχαν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, τώρα έχουν περάσει υπό ΝΑΤΟ-ική επιρροή - Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Βαλτικές χώρες, Σλοβακία, Αλβανία, Ρουμανία - δείχνει επεκτατική διάθεση από την πλευρά της Ρωσίας ή των Η.Π.Α.; Η τελευταία απόφαση του ΝΑΤΟ για δημιουργία «δύναμης ταχείας επέμβασης στην Ανατολική Ευρώπη» και αύξηση των στρατιωτικών δαπανών του κάθε κράτους-μέλους στο 2 % του ΑΕΠ τι δείχνει άραγε; Ότι «ξυπνάει η ρωσική αρκούδα»; Το ανάλογο θα ήταν να είχε τοποθετήσει η Ρωσία στρατιωτικές βάσεις σε όλη την πίσω αυλή των Η.Π.Α. - Κούβα, Λατινική Αμερική κ.λπ. Τώρα που και χώρες όπως η Γεωργία και το Καζακστάν είναι υποψήφιες προς ένταξη στο ΝΑΤΟ, μιλάμε για κανονική περικύκλωση της Ρωσίας από τον ευρωαντλαντικό άξονα. Αλλά κάποιοι συνεχίζουν να πιπιλίζουν την καραμέλα της υποτιθέμενης "ρωσικής επιθετικότητας" στη περιοχή.Και επειδή υπάρχουν εξυπνάκηδες που θα πούν ότι το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε ως αντίβαρο στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, θα πρέπει αυτοί οι ίδιοι να μας πούν πώς εξηγείται το γεγονός της ισχυροποιήσης και επέκτασης του ΝΑΤΟ ύστερα από την πολιτική (ΕΣΣΔ) και στρατιωτική (Σύμφωνο της Βαρσοβίας) κατάρρευση του αντίπαλου δέους πριν από 23 χρόνια. Χώρια που το μεν ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949, το δε Σύμφωνο της Βαρσοβίας το 1955!
εδώ οι άνθρωποι χαιρετούν τους δικούς τους που πάνε στα ανατολικά για "μετεκπαίδευση" και (σόρυ κιόλας) στην ελλάδα το μ..νί χτενίζεται. άλλοι με ρωσία, άλλοι με ουκρανία χωρίς να έχουν ιδέα. αν όμως σκάσει το χαρτί πορείας για κανα δικό σου, ξεχνάς και κυβερνήσεις και ιδεολογία και όλα. αυτά έχω να πω και ευτυχώς αύριο γυρίζω ελλάδα.
Eτσι!Ενάντια στην φασιστική,ιμπεριαλιστική Ουκρανία και υπέρ του δημοκρατη κ επαναστάτη Πουτιν κ των υπολοίπων δημοκρατικών δυνάμεων του Ντονμπας.Φιλια από τη Θράκη!
Κάποιος να πει στα παιδιά πως μόνο οι Ρώσοι βλέπουν φασίστες στην ουκρανική κυβέρνηση και φυσικά όσοι αναπαράγουν τις ειδήσεις από την σοβιετ πλευρά των πραγμάτων.Να μην κουράζονται άδικα..