Η κουζίνα των «πέντε» σε δύο πράξεις

Η είδηση που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα στους γαστρονομικούς κύκλους.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 12.9.2014 | 15:25

 

Για το καινούργιο εγχείρημα που ετοιμάζουν οι αδελφοί Λιάκου, ο Νίκος Καραθάνος, ο Περικλής Κοσκινάς και ο Μάνος Ζουρνατζής πολύς λόγος γίνεται. Είναι η είδηση που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα στους γαστρονομικούς κύκλους. Μια πρώτη γεύση θα σας δώσω μετά την συνάντησή μου με τον Σπύρο Λιακό. Η επιλογή του χώρου έγινε εκεί όπου το πάλαι ποτέ στεγαζόταν το εστιατόριο "Μοναστήρι", πίσω από το Χίλτον. Η σάλα διαμορφώθηκε με στόχο να ταΐζει 200 άτομα και ένα privé πατάρι θα υποδέχεται συγκεκριμένες κρατήσεις για όσους αναζητούν «πιάτα με αφρούς». Η κουζίνα, ανοιχτή, θα προβάλλει με πάσα ειλικρίνεια τη δημιουργικότητα των σεφ Νίκου Καραθάνου και Περικλή Κοσκινά που θα μαγειρεύουν. Όπως υπόσχονται, σχεδόν το 100% της πρώτης ύλης που θα χρησιμοποιούν θα προέρχεται από ελεγχόμενη παραγωγή. Και αυτό ίσως να είναι καινοτομία ακόμα μεγαλύτερη για τα ελληνικά δεδομένα από τη σύμπραξη των πέντε. Το επίπεδο των τιμών θα είναι προσιτό για την ποιότητα που θα προσφέρεται και θα κυμαίνεται στα 32 με 38 ευρώ το άτομο. Δημιουργικότητα στο φουλ. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Περιμένουμε έως το τέλος Οκτώβρη, που θα πάρουμε την πρώτη γεύση. Καλή επιτυχία!