Κύπρος: Η Τρόικα ζητά πιο σκληρό νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Κύπρος: Η Τρόικα ζητά πιο σκληρό νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς Facebook Twitter
0

Την ώρα που στη χώρα μας το ζήτημα των πλειστηριασμών παραμένει ανοικτό, ανεπαρκή κρίθηκαν από την Τρόικα τα κυπριακά νομοσχέδια για την εκποίηση ακινήτων με τους δανειστές να διαμηνύουν ότι η επόμενη δόση προς τη χώρα δεν πρόκειται να εκταμιευτεί.

Σήμερα Τρίτη το ζήτημα, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από σωματεία και συνδικαλιστικούς φορείς, θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, όπου θα εξετασθούν ο προϋπολογισμός  2015 και ο μακροχρόνιος σχεδιασμός για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσιονομικών.

Ήδη, μεταξύ άλλων,  ετοιμάζεται επίσης φορολόγηση του εφάπαξ ενώ εξετάζεται και ζήτημα καταβολής του επάφαξ σε δόσεις, κάτι που προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Κύπρου έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή λόγω των προθέσεων της κυβέρνησης για φορολόγηση του εφάπαξ και μονιμοποίηση των περικοπών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM