Γιατί παραιτήθηκε ο πρέσβης στο Βερολίνο;

Γιατί παραιτήθηκε ο πρέσβης στο Βερολίνο; Facebook Twitter
0

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφου, μία μόλις ημέρας από την επίσκεψη Σαμαρά  αποκαλύπτει η Deutsche Welle.

Η υπηρεσία είχε επικοινωνία με τον κ. Ζωγράφο-που μάλιστα είναι εξάδελφος του Πρωθυπουργού-ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση του είναι οριστική ενώ χαρακτήρισε αναληθή τα αίτια της παραίτησης όπως αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα, ότι δηλαδή έχει παραιτηθεί επειδή είναι υποτίθεται δυσαρεστημένος με τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπούλιας είχε επικρίνει το γεγονός ότι το υπό κατασκευή κτήριο της ελληνικής πρεσβείας που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2012 δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Ο κ. Ζωγράφος επίσης διέψευσε ότι η παραίτηση του σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στις συνομιλίες που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Τρίτη με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική πρωτεύουσα.

Επομένως ποιά ήταν η αιτία της παραίτησης του 60χρονου πρέσβη λίγους μήνες μάλιστα πριν βγει στη σύνταξη;

Η απάντηση που δίνει το ρεπορτάζ της DW έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

«Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της Deutsche Welle o κ. Ζωγράφος είχε γραπτώς ενημερώσει από καιρό το πρωθυπουργικό γραφείο, ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Βερολίνο δεν ενδείκνυται για επίσκεψη και ότι ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να εισπράξει δημόσια στήριξη της καγκελαρίου. Ο κ. Ζωγράφος είχε προτείνει αναβολή του ταξιδιού, και συγκεκριμένα για μια ημερομηνία μετά τη σύσταση της νέας Κομισιόν. Το σκεπτικό του ήταν ότι με έναν πρόεδρο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ και μια Κομισιόν θα μπορούσαν τα ελληνικά αιτήματα να υποστηριχτούν με πιο πειστικό τρόπο και να βρουν μεγαλύτερη απήχηση στην καγκελάριο. Όμως το Μαξίμου έκρινε για δικούς του λόγους ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να γίνει τώρα. Με τα γνωστά αποτελέσματα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM