Στα 4,67 δισ. ευρώ τα χρέη του δημοσίου

Στα 4,67 δισ. ευρώ τα χρέη του δημοσίου Facebook Twitter
1

Στα 4,67 δισ. ευρώ έφτασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, με σημαντική αύξηση όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το μήνα Αύγουστο.

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν στα 3,931 δισ. ευρώ, από 3,915 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου , ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν τον Αύγουστο στα 745 εκατ. ευρώ, από 742 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.

Οι οφειλές των υπουργείων αυξήθηκαν από τα 253 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο στα 265 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο. Μείωση κατέγραψαν τα χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς περιορίσθηκαν στα 2,260 δισ. ευρώ, από 2,293 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου. Πάντως, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξήθηκαν στα 1,457 δισ. ευρώ, από 1,365 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου.

Τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιορίσθηκαν στα 345 εκατ. ευρώ, από 359 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου 2014. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων αυξήθηκαν τον Αύγουστο στα 873 εκατ. ευρώ, από 819 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια