Ποινική δίωξη στον οδηγό που σκόρπισε το θάνατο στην Π. Ράλλη

Ποινική δίωξη στον οδηγό που σκόρπισε το θάνατο στην Π. Ράλλη Facebook Twitter
7

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του οδηγού του Smart, που σκόρπισε το θάνατο χθες στην Πέτρου Ράλλη, αφήνοντας πίσω τρεις νεκρούς.

Στον κατηγορούμενο ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (προβλεπόμενη ποινή κάθειρξη - κακούργημα), ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ενώ φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε και ο ίδιος στο δυστύχημα.

Ο αιγύπτιος που τραυματίστηκε στο περιστατικό νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ελλάδα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Απο αμέλεια? Γιατί? Προσπαθούσε να ξεφύγει απο άλλο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη. Ενδεχόμενος δόλος λέγεται αυτό. Δεν είναι αμέλεια όταν τρέχει στην Πέτρου Ράλλη με smart με όσα πάει. Το ξέρεις και το κάνεις.
Πολύ καλά κάνουν να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές οδηγών. Ωστόσο μου κάνει κάποια εντύπωση που οι αρχές εξήντλησαν την αυστηρότητά τους στον εν λόγω οδηγό και στον οδηγό της νταλίκας προ ολίγων ημερών (και έκαναν άγια, φυσικά) ενώ ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε τη μητέρα με τα δυο παιδιά το 2012 (& πρόσφατα επανήλθε στη δημοσιότητα) έχει προς το παρόν πέσει αρκετά στα μαλακά. Ίσως κάνω λάθος, και δούμε σύντομα και τους δύο άλλους να σουλατσάρουν ελεύθεροι. Αναρωτιέμαι πάντως κατά πόσο μπορεί να έπαιξε ρόλο που οι υπαίτιοι των δύο τελευταίων ατυχημάτων έχουν ξένη καταγωγή, ενώ δικυκλιστής είναι Έλληνας...
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...Η ανευθυνότητα άλλωστε πρέπει να θεωρηθεί ως μια ράτσα από μόνη της και διόλου έχει να κάνει με την καταγωγή...
Ναι απλώς η δίκη του ακόμει εκκρεμεί, και κρίθηκε μεν προφυλακιστέος αλλά με εγγύηση ένα πολύ λογικό ποσό (αναλογικά πάντα) το οποίο κατέβαλε και κυκλοφορεί έκτοτε ελεύθερος. Διερωτόμαι αν θα έχουν ανάλογη μεταχείρηση οι δύο τελευταίοι ασυνείδητοι (δεν θέλω, θέλω απλώς να μην είχε ισχύσει και για εκείνον).
εξαντλησαν την αυστηροτητα ενω ο σημερινος προκαλεσε το ατυχημα αποπειραμενος να φυγει απο μικροατυχημα μηδαμινης κλιμακας απο οτι λενε (τα οποια τα πληρωνει η ασφαλεια και ουτε γατα ουτε ζημια) το λες και τουλάχιστον υπερβολη...Εδω σηκωθηκε να φυγει απο κατι που με 20ε παραπανω ασφαλεια ειχε καθαρισει τον επομενο μηνα. Btw στην προφυλακιση (αν προφυλακιστει) κοιτανε κατα ποσο εισαι υποπτος φυγης.
Το "εξάντλησε την αυστηρότητα" το λέω 100% θετικά, γιατί έτσι πιστεύω ότι πρέπει να είναι η απόδοση δικαιοσύνης όταν παίζονται ζωές. Το πρόβλημά μου είναι γιατί δεν έγινε το ίδιο και το 2012. Και υποθέτω ότι το αδίκημα για το οποίο άσκησαν μήνυση στον Έλληνα θα είναι μικρότερης σοβαρότητας (δεν μπόρεσα να βρω τις ακριβείς κατηγορίες, αν και έψαξα) γιατί αν πχ. σκοτώσω κάποιον εν ψυχρώ φαντάζομαι θα προφυλακιστώ ανεξαρτήτως εάν δεν θεωρούμαι ύποπτη φυγής. Άρα παίζει ρόλο και η βαρύτητα του εγκλήματος.