“Στοιχειωμένα διαμερίσματα” πιο φτηνά στο Χονγκ Κονγκ

“Στοιχειωμένα διαμερίσματα” πιο φτηνά στο Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
0

Ένα νέο, ζοφερό φαινόμενο έχει εμφανιστεί στην αγορά ακινήτων του Χονγκ Κονγκ: εκπτώσεις μέχρι και 50% για όσους είναι πρόθυμοι να ζήσουν σε ένα διαμέρισμα όπου έχει γίνει φόνος.

Οι αφύσικοι θάνατοι συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση ενοικίου από 10% - 20% και το ποσοστό μπορεί να διπλασιαστεί για πιο φριχτά γεγονότα, όπως δολοφονίες. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι τέτοιοι χώροι, γνωστοί ως "hung jaak", όρος στα καντονέζικα που σημαίνει «στοιχειωμένα διαμερίσματα», φέρνουν κακή τύχη. Για παράδειγμα, η τιμή για ένα πολυτελές διαμέρισμα όπου η αστυνομία βρήκε δύο δολοφονημένες γυναίκες έπεσε από 930.000 ευρώ στις 620.000 ευρώ.

Το Χονγκ Κονγκ δεν είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου οι επίδοξοι αγοραστές ή ενοικιαστές διαμερισμάτων αποθαρρύνονται από μια τραγωδία ή από ένα ατύχημα που έχει συμβεί μέσα σε αυτό. Σε περιοχές του κόσμου με πολύ μεγάλη ζήτηση, όπως είναι το Μανχάταν, το στίγμα είναι μικρότερο ή ανύπαρκτο, αλλά στην Αγγλία ένα φρικτό έγκλημα μέσα σε ένα σπίτι μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να γίνει εντελώς ακατάλληλο για πώληση, και η μόνη λύση είναι να γκρεμιστεί και να χτιστεί ένα καινούριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM