ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είναι κρούσμα Έμπολα η ασθένεια του ναυτικού

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είναι κρούσμα Έμπολα η ασθένεια του ναυτικού Facebook Twitter
0

Καθησυχάζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) για την ασθένεια αλλοδαπού ναυτικού που ταξιδεύει στην Ελλάδα, καθώς υπήρξαν υποψίες ότι επρόκειτο για πιθανό κρούσμα Έμπολα.

Οπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, «σύμφωνα με το δελτίο διερεύνησης κρούσματος και τη ναυτιλιακή δήλωση υγείας που συμπληρώθηκαν από το πλοίο, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Εμπολα. Ωστόσο, ιατροί του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή».

Το μέλος του πληρώματος του ελληνικών συμφερόντων φορτηγού «Μάγδα Π», , που πλέει ανοιχτά της Πελοποννήσου, φιλιππινέζος στην εθνικότητα, παρουσιάζει πυρετό, αιματουρία και πόνους στη μέση, γεγονός που κινητοποίησε τις υγειονομικές Αρχές και το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Το πλοίο που αναμένεται να καταπλεύσει το βράδυ στον Πειραιά αναχώρησε στις 3 Νοεμβρίου από τη Γουινέα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM