5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 2.1.2015 | 12:49

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και 1 για την Παρασκευή!

 

Filament Fest

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Το Filament Zine είναι ένα μουσικό λεύκωμα που προσπαθεί να καταγράψει την εγχώρια ανεξάρτητη μουσική σκηνή με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Ξεκίνησε στις αρχές του 2014 στο Διαδίκτυο και στις αρχές του 2015 γιορτάζει την έντυπη κυκλοφορία του με ένα συναυλιακό διήμερο φεστιβάλ με εμφανίσεις από συγκροτήματα όπως οι Velvoids, Alien Mustangs, Nerrves, Wham Jah, Rattler Proxy, Hau κ.ά.

 

 

An Club [Σολωμού 13-15], Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Ιανουαρίου με είσοδο 3 ευρώ.

 

The Bullets

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Τo 2015 ξεκινάει με άφθονες δόσεις rockabilly από τους Θεσσαλονικείς Bullets και τους εκλεκτούς καλεσμένους τους, τον Αλέξη Μπερέκο (Blue Jeans, Invisible Surfers) και μια βασίλισσα του μπουρλέσκ που έρχεται από το Παρίσι, τη Miss Bloody Mary.Μαζί τους οι Dirty Fuse και οι Thriller.

 

 

Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Σάββατο 3 Ιανουαρίου με είσοδο 10 ευρώ με μπύρα

 

 

The Dark Rags

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Dark Rags γιορτάζουν την κυκλοφορία του νέου τους album Paranoia Blues από την Closer Records και το παρουσιάζουν ζωντανά. Η ιδιαίτερη τετράδα σχηματίστηκε το 2010 και κινείται στην ευρύτερη garage/punk/rock’n’roll σκηνή. Έχουν σαφείς επιρροές από τη Νεοϋορκέζικη σκηνή των 70’s καθώς και από την αυστραλέζικη σκηνή της garage αναβίωσης των 80’s. Στα 13 κομμάτια του “Paranoia Blues” οι Dark Rags κινούνται σε πιο παράξενα και σκοτεινά μονοπάτια, διατηρώντας όμως το βασικό τους ήχο.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Σάββατο 3 Ιανουαρίου με είσοδο 3 ευρώ.

 

 

Τεφλόν

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Στις 4 Ιανουαρίου, το post-rock συγκρότημα Τεφλόν ανεβαίνει στην σκηνή του Ρομάντσου για να παρουσιάσει τις πιο μεγάλες επιτυχίες του σε μια μοναδική εμφάνιση αλλά και για να κόψει την πίτα.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5],  Κυριακή 4 Ιανουαρίου με είσοδο 5 ευρώ

 

Lineout

 

 

Οι Lineout μια από τις πιο «σκληρά εργαζόμενες» μπάντες της ευρωπαϊκής punk rock σκηνής, μόλις κυκλοφόρησαν το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους «Guardians of Punk Rock» και κάνουν μια στάση στην Αθήνα στο πλαίσιο του mini-Greek tour τους. Γρήγορο μελωδικό punk rock με κάποιες thrash επιρροές από τα στενά του Μιλάνου. Μαζί τους οι King Medicine και οι Satelights.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή με είσοδο 5 ευρώ.