Τσίπρας: "Θέλουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ανακούφιση του χρέους"

Τσίπρας: "Θέλουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα και ανακούφιση του χρέους" Facebook Twitter
0

Συνέντευξη στον ανταποκριτή του βρετανικού Channel 4 παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος φιλοξένησε τον δημοσιογράφο στα γραφεία του κόμματος στην 

Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε τις ερωτήσεις του θέλοντας να μάθει ποια τελικά θα είναι η πρώτη κίνηση του Τσίπρα αν εκλεχθεί πρωθυπουργός μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και αν η Ευρώπη πει όχι στις διεκδικήσεις του για μείωση η διαγραφή χρέους. 

"Την έχω απαντήσει χιλιάδες φορές την ερώτηση Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ξυπνητήρι που θα ξυπνήσει τους ηγέτες της ΕΕ από το λήθαργό τους. Αυτό που ζητάμε είναι μια κοινή διάσκεψη, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ευρωπαϊκό πρόβλημα μαζί, και δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στις αποπληρωμές και ρήτρα ανάπτυξης"

"Είναι μια συζήτηση που έχει πεθάνει από το 2012. Ξαναζεσταμένο φαγητό."αναφέρει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τον κίνδυνο του Grexit και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως το ερώτημα είναι, αν θα τηρήσουμε ευλαβικά τους κανόνες, ακόμη και αν αυτοί μας βλάπτουν ή αν θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που λέει ότι  θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να σώσουμε το σπίτι και την κοινωνία μας.

Στον Αλέξη Τσίπρα ζητήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ο δημοσιογράφος τον ρωτά τι θα επέλεγε αν έπρεπε να διαλέξει μείωση του χρέους ή επιστροφή των Γλυπτών. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως θέλει και θα διεκδικήσει και τα δύο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM