Ψυγείο που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρισμό από Ουαλλική start-up

Ψυγείο που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρισμό από Ουαλλική start-up Facebook Twitter
0

Το Sure Chill είναι ένα εργαστήριο που βρίσκεται στην πόλη Tywyn, στην ουαλλική ακτή κοντά στους πρόποδες των βουνών Snowdonian. Η τελευταία εφεύρεση του Sure Chill είναι ένα ψυγείο που λειτουργεί για περισσότερες από 35 μέρες χωρίς ηλεκτρισμό. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να εξαλειφθεί η φθορά των εμβολίων που συμβαίνει κατά τη μεταφορά τους από τα εργοστάσια προς απομακρυσμένες περιοχές.


«Κάθε χρόνο επενδύονται δισεκατομμύρια δολάρια για εμβόλια για τον αναπτυσσόμενο κόσμο» λέει ο Peter Saunders, πρόεδρος της Sure Chill και ο μεγαλύτερος επενδυτής, έχοντας συμβάλλει με 3 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία. «Αλλά πολλλά από αυτά τα εμβόλια καταστρέφονται επειδή δεν φυλάσσονται στην κατάλληλη θερμοκραασία.»


Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η θερμότητα αλλά ο παγετός: μελέτες δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των εμβολίων εκτίθεται σε απαγορευτικές θερμοκρασίες κάτω των 0 βαθμών Κελσίου. Η εξάπλωση του ιού Έμπολα στην Αφρική τόνισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα για βελτίωση των υποδομών φαρμακευτικής περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένας από τους επενδυτές της Sure Chill είναι και ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έδωσε 1 εκακτομμύριο δολάρια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτών των ψυγείων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM