Μπάρθενας: Ο Ραχόι ήξερε για τα “μαύρα ταμεία”

Μπάρθενας: Ο Ραχόι ήξερε για τα “μαύρα ταμεία” Facebook Twitter
0

Τα “μαύρα ταμεία” του κυβερνώντος κόμματος του Μαριάνο Ραχόι απασχολούν και πάλι την επικαιρότητα στην Ισπανία, καθώς ο πρώην ταμίας του κόμματος Λουίς Μπαρθένας, λίγο μετά την αποφυλάκιση του, έδειξε ευθέως τον Ισπανό Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ήξερε για την ύπαρξη τους.



«Ο Μαριάνο Ραχόι γνώριζε την ύπαρξη του ''ταμείου'' Β του Λαϊκού κόμματος από την αρχή», είπε ο Μπάρθενας, που δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκει στο θέμα τον Ραχόι.


Μπάρθενας: Ο Ραχόι ήξερε για τα “μαύρα ταμεία” Facebook Twitter

Τα ταμεία αυτά των συντηρητικών της Ισπανίας τροφοδοτούσαν αδήλωτες πληρωμές σε πολλά ανώτερα και ανώτερα στελέχη του κόμματος και είχαν δημιουργηθεί το 1987.



Ο Ισπανός Πρωθυπουργός είχε ζητήσει “συγγνώμη” για την ύπαρξη των ταμείων, λέγοντας ότι δεν είχε ιδέα για αυτά, ότι είναι τίμιος και σημειώνοντας ότι έκανε λάθος με την επιλογή του Μπάρθενας ως υπέύθυνου για τα οικονομικά του κόμματος.



Ο Μπάρθενας που είναι ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους μετά από 19 μήνες στη φυλακή. Πολλά όμως είναι τα στελέχη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος που αντιμετωπίζουν διώξεις στο πλαίσιο μιας από τις υποθέσεις, της λεγόμενης «Γκιρτέλ».



Οι νέες αυτές εξελίξεις αναμένεται να κλονίσουν και πάλι το κόμμα του Ραχόι, μόλις ένα χρόνο πριν από τις εκλογές στην Ισπανία. Το Σοσιαλιστικό κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, απαίτησε ήδη ο Ραχόι να δώσει εκ νέου εξηγήσεις στους Ισπανούς, όπως είχε κάνει ενώπιον των βουλευτών τον Αύγουστο του 2013.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM