Τσακαλώτος στο BBC: Δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε όλο το χρέος

Τσακαλώτος στο BBC: Δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε όλο το χρέος Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον οποίο οι πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνει οικονομικό πόστο στη νέα κυβέρνηση.

«Κανείς δεν πιστεύει πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», ή πως η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το 100% του υφιστάμενου χρέους της, δήλωσε στο BBC ο κ.Τσακαλώτος.

 «Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν οικονομολόγο που, από το βάθος της καρδιάς του, θα πει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της. Δεν μπορεί να γίνει», τόνισε σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να δείξει πως έχει πραγματικά τη βούληση να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Διαφορετικά θα αποδείξει πως η Ευρώπη αδυνατεί να ενσωματώσει τη «δημοκρατική και την κοινωνική αλλαγή», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Πρόσθεσε επίσης ότι τυχόν κατάρρευση της Ελλάδας θα σήμαινε και κατάρρευση της Ε.Ε, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την Ελλάδα αλλά από τις πολιτικές λιτότητας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM