Μόνιμη συνεργασία με ΟΟΣΑ ξεκινά η κυβέρνηση

Μόνιμη συνεργασία με ΟΟΣΑ ξεκινά η κυβέρνηση Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC
4

Μόνιμη συνεργασία με τον ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον γ.γ. του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία. «Η βοήθεια του θα είναι πολύ χρήσιμη για να αντιστραφούν οι αρνητικοί δείκτες και να ξανακάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο κ. Τσίπρας που για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στη θέληση της κυβέρνησης να χτυπήσει τη διαφθορά. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα μπήκε πρώτη στο εργαστήρι της λιτότητας.

Για την λεγόμενη "εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ" είπε ότι δεν ήταν του ΟΟΣΑ αλλά της προηγούμενης κυβέρνησης, μιλώντας για διευρυμένη μόνιμη συνεργασία πλέον με σύσταση επιτροπής για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και για την επιστροφή της ανάπτυξης.

Ο κ. Γκουρία συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την ψήφο εμπιστοσύνης και τόνισε ότι θα προσφέρει τη μέγιστη υποστήριξη, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του στην Αθήνα αποτελεί τη φυσική απόκριση του οργανισμού σε ένα μέλος του.

«Επιτρέψτε μου να τονίσω τη συνεργασία και την ανάπτυξη, καθώς αποτελούν αναπόσταστα μέλη της πολιτικής του Οργανισμού» είπε με νόημα ο κ. Γκουρία.

«Δεν ήρθαμε για να υποδείξουμε τι οφείλετε να πράξετε, οι Έλληνες γνωρίζουν καλύτερα από εμάς και εκφράστηκαν στις εκλογές. Θα εργαστείτε με βάση αυτή την εντολή και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι τα βήματα που θα γίνουν θα βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες, είπε στον Πρωθυπουργό.

Μίλησε επίσης για ομάδες συμφερόντων που αντιστέκονται στην αλλαγή όπως τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν για να εξασφαλιστεί ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα βοηθήσουν την πλειονότητα των Ελλήνων και όχι κάποιους ιδιοκτήτες εταιρειών.

«Τίθενται επίσης θέματα όπως η διαφάνεια η ακεραιότητα αλλά και αυτό της διαφθοράς. Δεν θα υποδείξουμε τι πρέπει να κάνετε, ξέρετε καλύτερα. Εμείς θα φέρουμε εργαλεία και μέσα για οργανισμούς ,προμήθειες, αποκάλυψη στοιχείων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θέματα που αποτελούν παγκόσμια ζητήματα, είπε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για να επανέλθει η ανάπτυξη όχι μόνο στα λογιστικά βιβλία αλλά χάριν των Ελλήνων», τόνισε.

H κυβέρνηση αναμένεται να χρησιμοποιήσει το "χαρτί" της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ στις διαπραγματεύσεις στο Γιούρογκρουπ. Η πολιτική του Οργανισμού εμφανίζεται αποστασιοποιημένη από αυτή της "γερμανικής συνταγής" της λιτότητας, κάτι που εκφράζεται συχνά στις εκθέσεις του Οργανισμού αλλά διαφάνηκε και σήμερα από τη δήλωση Γκουρία περί "συνεργασίας και ανάπτυξης" τα οποία τόνισε ιδιαιτέρως ως αλληλένδετα στοιχεία.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
εγω που δεν καταλαβαινω τιποτα απο αυτά που ακουμε, εχω μια απορια. Γιατι σήμερα ο ΟΟΣΑ θα προτεινει άλλες δρασεις απο αυτές που προτεινε πριν απο 1 χρόνο? επειδη άλλαξε ο πελάτης? Αν ετσι ειναι τοτε ο ιδιος ο ΟΟΣΑ στερειται αξιοπιστιας, εαν απο την άλλη εχει τς ιδιες αντιλήψεις γιατι ζητάμε πάλι τη συνδρομή του ? ας διαβασουμε το προηγούμενο manual.Μια μελαγχολικη σκεψη με τριγυριζει.Θα μας σερβiρουν ξαναζεσταμενο φαγητο σε αλλο σερβιτσιο και φυσικά με αλλο όνομα.
Ο ΟΟΣΑ θα προτείνει σύμφωνα με τον επιθυμητό στόχο μέτρα που έχουν εφαρμοστεί και έχουν πετύχει σε αυτόν τον στόχο σε άλλα κράτη, εκεί η δουλειά του τελειώνει.Η κυβέρνηση, και όχι ο ΟΟΣΑ, είναι υπεύθυνηα) να θέσει τον στόχο και β)να εξετάσει πως αυτά τα μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν η να τροποποιηθούν για να έχουν αποτέλεσμα στην χώρα μας (δεν είναι όλες οι οικονομίες το ίδιο οπότε κάτι που οφέλησε αλλού μπορεί να μην οφελήσει εδώ).Οπότε αν ο στόχος είναι άλλος σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση (που προσωπικά πιστεύω πως είχε ως στόχο την άμεση μέγιστη απόδοση χωρίς μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης, ξεζουμίζοντας την οικονομία) οι προτάσεις θα είναι διαφοροποιημένες.
Να και μια καλή είδηση, αρκεί να βγει κάτι από αυτό και να μη γίνει ότι παλιότερα που ο ΟΟΣΑ πρότεινε κι εμείς τα πετάγαμε στο καλάθι των αχρήστων.Και μια απορία: στον Λαφαζάνη το είπαν;