Βερολίνο: Χρήματα στην Ελλάδα όταν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Βερολίνο: Χρήματα στην Ελλάδα όταν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
0

Το Βερολίνο δεν θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να πάρει αμέσως την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης προκειμένου να αποτραπεί μία πτώχευση, αλλά αν η Αθήνα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις νωρίτερα από το αναμενόμενο, θα μπορούσε να πάρει χρήματα νωρίτερα, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν το Eurogroup θα μπορούσε να συζητήσει τη Δευτέρα κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να πάρει χρήματα για να αποτραπεί μία πτώχευση, εάν αποφασίσει σχετικά με ορισμένες μεταρρυθμίσεις, ο Γέγκερ είπε πως «κατά την άποψη μας, δεν υπάρχει κάποια βάση για αυτό».

Επανέλαβε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να αναπτυχθεί μέχρι τέλος Απριλίου, να αξιολογηθεί από τους τρεις θεσμούς και να εφαρμοστεί μέχρι τέλος Ιουνίου. Ωστόσο, είπε ότι αν η χώρα εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα νωρίτερα, τότε μπορεί να λάβει νωρίτερα βοήθεια. «Είναι στο χέρι της Ελλάδας πόσο γρήγορα θα προχωρήσει» τόνισε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM