Απάντηση στον Βαρουφάκη από την Corriere dela Serra

Απάντηση στον Βαρουφάκη από την Corriere dela Serra Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Απάντηση στις δηλώσεις Βαρουφάκη για «κιτρινισμό» και παραποίηση της συνέντευξη του στο σημείο όπου αναφέρεται σε πιθανές εκλογές ή δημοψήφισμα δίνει η Κοριέρε Ντελα Σέρα με άρθρο του δημοσιογράφου που πήρε τη συνέντευξη από τον Έλληνα υπ. Οικονομικών.

Στο άρθρο που τιτλοφορείται  «Τα εμπόδια της διαπραγμάτευσης που αφορά την Ελλάδα και ο (ογκώδης) ρόλος του Βαρουφάκη» υπάρχει «υστερόγραφο» στο οποίο ο δημοσιογράφος Ντανίλο Τράινο γράφει:  

«Η συνέντευξη η οποία δημοσιεύθηκε χθες από την Κοριέρε με τον Βαρουφάκη, άνοιξε το θέμα ενός ενδεχόμενου δημοψηφίσματος που η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφασίσει να τελέσει σε περίπτωση που δεχθεί αρνητικές απαντήσεις στις προτάσεις της για συμβόλαιο υπέρ της ανάπτυξης. Δημοψήφισμα για το Ευρώ ή όχι; Όποιο δημοψήφισμα και αν οργανωθεί στην Ελλάδα ως αντίδραση σε ένα όχι των Βρυξελλών, θα ήταν ένα δημοψήφισμα με θέμα ευρώ ναι/ευρώ όχι. Όποιο όνομα και αν αποφασιστεί να του δοθεί. Το ξέρει η κυβέρνηση της Αθήνας και το ξέρει ο υπουργός Βαρουφάκης».

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό δημοσίευμα με τη συνέντευξη Βαρουφάκη ο υπουργός αναφερόταν σε πιθανό δημοψήφισμα ή εκλογές σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. Ο κ. Βαρουφάκης δεν αναφερόταν στο ευρώ, το οποίο πάντως υπήρχε στο κείμενο, μέσα σε παρένθεση, αμέσως μετά τη φράση του υπουργού.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Προκόπης Παυλόπουλος "Κανάλι 1", 7 Ιουνίου 2011:"Αντισυνταγματική ακόμα και η σκέψη για δημοψήφισμα για τα δημοσιονομικά."Σαν πρόεδρος της δημοκρατίας τώρα θα υπογράψει την αντισυνταγματική διενέργεια δημοψηφίσματος για δημοσιονομικά; :-)Την άποψη αυτή βέβαια τότε την προωθούσαν στα φιλο-ΑΝΕΛ sites:(πηγή:http://olympia.gr/2011/06/07/%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1/)
Αν είναι οι δημοσιογράφοι να έχουν ήδη σχηματισμένη άποψη στην οποία προσαρμόζουν τα λεγόμενα των συνεντευξιαζόμενων δεν υπάρχει λόγος συνεντεύξεων. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Βαρουφάκης πρέπει να περιορίσει τις συνεντεύξεις ανεξάρτητα του αν ισχύει το οτι χάνει τον έλεγχο ή παραφράζονται εκ του πονηρού οι δηλώσεις του. Επίσης πρέπει να σταματήσει να τελειώνει τις απόψεις του με την φράση ¨ακόμα και¨ την οποία ακολουθεί ακραίο ενδεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο επικεντρώνεται η προσοχη στο ακραίο και η απόψη καταρρίπτεται χωρίς καν ύπαρξη αντεπιχειρήματος.
Συμφωνώ και επαυξάνω. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, που δίνουμε ελάχιστη βάση σε σχεδιασμό, πρόγραμμα, ενέργειες, ενώ παράλληλα ασχολούμαστε καθημερινά με δηλώσεις, ρουχισμό, εκφράσεις, συνεντέυξεις, στάση σώματος, γκριμάτσες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.Και μετά όχι η Μέρκελ θύμωσε - φταίει ο Βαρουφ/καλά έκανε ο Βαρουφ, ο Σόϊμπλε στεναχωρήθηκε - έχει δίκιο/καλά να πάθει, "ευρωπαίος αξιωματούχος" γέλασε - δικαίως είναι αστεία η ελληνική θέση/γελάει ο μωρός, ο τάδε υπουργός μας κούνησε το δάχτυλο, η Bild μας ειρωνεύεται - ελάτε όλοι μαζί να τσιρίξουμε και χίλια μύρια άλλα τέτοια φαιδρά. Πως θα γίνει ρε παιδιά να περιοριστούμε στην κατάρτιση ενός ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου σχεδίου που θα δουλέψει για ΕΜΑΣ και ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ??Αλλά θα μου πεις 40 χρόνια έχουμε συνηθίσει σε αυτήν την χώρα να μην ασχολούμαστε με την ουσία...