78% των Γερμανών δεν θέλουν να δοθούν οι αποζημιώσεις

78% των Γερμανών δεν θέλουν να δοθούν οι αποζημιώσεις Facebook Twitter
4

Όχι στην καταβολή αποζημιώσεων στην Ελλάδα λένε περίπου 8 στους 10 Γερμανούς, την ώρα πάντως που μειώνεται το ποσοστό αυτών που επιθυμούν ένα Grexit.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε το ZDF, το 78% τάσσεται κατά της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων με το ποσοστό να ανεβαίνει στο 86%, σε ψηφοφόρους του κόμματος της Μέρκελ ενώ αρνητικά τάσσεται και το 64% των οπαδών του «αδελφού» κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Die Linke. Στους οπαδούς των Πρασίνων το ποσοστό είναι 50%.

Σε ό,τι αφορά πάντως στη στάση των Γερμανών στην πιθανότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, υπέρ τάσσεται το 49% ενώ μόλις στις αρχές Μαρτίου, στην περίοδο της μεγάλης αντιπαράθεσης με τις εκατέρωθεν δηλώσεις, το ποσοστό αυτό ήταν στο 52%.

Επίσης το 63% θεωρεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι κακές και το 58% δεν βλέπει να υπάρχει καλυτέρευση στο κοντινό μέλλον. Το 17% βλέπει επιδείνωση των σχέσεων.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM