Στη Βουλή η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Στη Βουλή η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Στη Βουλή εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος». Στις 18.00 θα αρχίσει η σχετική συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σημειώνεται ότι χθες αποφασίστηκε πως δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν θα εφαρμόσουν την επίμαχη ΠΝΠ με την οποία καλούνται να καταθέσουν τα διαθέσιμα χρήματα των ταμείων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της ζήτησε την άμεση απόσυρσή της ενώ παράλληλα καλεί όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας σε συνεδριάσεις.

Ίδιας έντασης ήταν και οι αντιδράσεις των Περιφερειών στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ. Οι περιφερειάρχες συντάσσονται με τους δήμους, δηλώνουν "ανυπακοή" ενώ ζητούν εσπευσμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διευκρινίσεις σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έδωσε χθες στην ΚΕΔΕ ο Δημήτρης Μάρδας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η διάθεση αυτών των χρημάτων σε ειδικό λογαριασμό στη ΤτΕ προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση σε έκτακτη ανάγκη θα γίνει με τους εξής όρους:

Οι δήμοι θα αποστείλουν ενημέρωση για τις ανάγκες τους, για το επόμενο 15νθήμερο. Τα υπόλοιπα κεφάλαια, που δεν είναι απαραίτητα για την άμεση ανάγκη των ταμειακών τους αναγκών, θα τοκισθούν με επιτόκιο 2,5%. Όποιος δήμος ζητήσει επιστροφή ποσού, που δεν θα υπερβαίνει το 10% του συνολικού του ποσού που έχει κατατεθεί, θα του επιστρέφεται αμέσως. Για ποσά μεγαλύτερα από 20%, η επιστροφή θα γίνεται εντός προθεσμίας ολίγων ημερών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM