Ο Θάνος Μικρούτσικος στον ΙΑΝΟ

Ο συνθέτης σε μια συνομιλία για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.

LIFOTEAM 4.5.2015 | 14:19

Η Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τον σπουδαίο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή.


Τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα. Το πιάνο και η παρτιτούρα του Σούμπερτ που του αποκάλυψαν τον μαγευτικό κόσμο της μουσικής. Τα μαθήματα, πρώτα με την Λίζα Σινιγάλια, καθηγήτρια πιάνου, κι έπειτα στη Φιλαρμονική Εταιρεία και στο Ελληνικό Ωδείο. Η πρώτη του παρουσία σε πολιτική συγκέντρωση: της ΕΔΑ, για τις εκλογές του 1958.

 

Ήταν μόλις 11 ετών. Τα αγαπημένα του νεανικά ακούσματα: τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, τα πρώτα ροκ εν' ρολ, οι δίσκοι με τα ελαφρά τραγούδια που άκουγε ο πατέρας του από δίσκους 78 στροφών, μαζί με αρχοντορεμπέτικα και πολλές ιταλικές επιτυχίες της εποχής. Η μετακόμιση στην Αθήνα, οι σπουδές στο Μαθηματικό, το πρώτο του τραγούδι: «Μια τραγιάσκα κι ένα τσιγάρο»!

 

Ήταν 1965. Η γνωριμία με το Μάνο Λοΐζο, η Χούντα, η πρώτη σύλληψη.

 

Η Μεταπολίτευση, ο δημιουργικός οργασμός, οι δίσκοι του που έγραψαν ιστορία. Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα θα θυμηθεί ο Θάνος Μικρούτσικος, την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ. στο καφέ του Ιανού, στις Συναντήσεις με Μουσικούς, συνομιλώντας με την Τασούλα Επτακοίλη. Σε μια εφ' όλης της ύλης κουβέντα, που θα φτάσει στο σήμερα. Ο συνθέτης έχει επιλέξει και σπάνιες φωτογραφίες, από το προσωπικό του αρχείο - «σημαδούρες» στο χρόνο, για όσα θα μας αφηγηθεί...

 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά και από εδώ.

Είσοδος ελεύθερη.


ΙΑΝOS: Σταδίου 24, Τηλ. 210 3217810, www.ianos.gr