Νοβότνι: Η λύση για τα δεινά της Ελλάδας είναι πολιτική

Νοβότνι: Η λύση για τα δεινά της Ελλάδας είναι πολιτική Facebook Twitter
5

Περισσότερο πολιτική παρά οικονομική είναι οποιαδήποτε λύση για την Ελλάδα, δηλώνει το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Εβαλντ Νοβότνι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οποιαδήποτε λύση στα οικονομικά δεινά της Ελλάδας είναι περισσότερο πολιτική παρά οικονομική».

Ο Νοβότνι αρνείται να προτείνει κάποια λύση ξεκαθαρίζοντας- και στέλνοντας μήνυμα-  ότι ρόλος της ΕΚΤ είναι η εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. 

Επίσης ο αυστριακός τραπεζίτης τονίζει  πως είναι πολύ «πρώιμο» να δώσει κανείς λεπτομέρειες για το πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δηλαδη οι φόροι ειναι ψηλά λόγω του δημοσιου; Αν συρρικνωθεί το δημόσιο και τις υπηρεσίες τις αναλάβουν ιδιωτικές επιχειρησεις το κόστος δεν θα ειναι αναλογο; Αν εχεις ενα αγοραστικό κοινό με χαμηλό εισόδημα , χωρις να μειώνεις τις τιμές στα αγαθά πως θα επηρεάσει αυτο την οικονομία; Με την ανερ
Όχι βρε, δεν είναι ψηλά οι φόροι λόγω του δημοσίου. Πάμφθηνο είναι το δημόσιο που έχουμε. Οι φόροι πάνε στους τοκογλύφους.Αυτό δεν πιστεύεις; Γιατί λοιπόν να γίνω κακός εγώ και να σου χαλάσω το παραμύθι...
Για να λέμε τα σύκα, σύκα, η φορολογία είναι υψηλή λόγω των εποχών που ζούμε, λόγω της ανικανότητας να συλλεχθούν φόροι, αλλά ΝΑΙ και λόγω των δημοσίων υπαλλήλων. Θυμάμαι πως είχα σοκαριστεί, όταν έμαθα ότι ο γείτονας μου, εφοριακός από μετάταξη από τον ΟΣΕ (να είναι καλά ο μητροπολίτης μας), με απολυτήριο Λυκείου, έπαιρνε εν έτει 2010 3.650 ευρώ στο χέρι (και επί 14) και εγώ με 15 χρόνια εμπειρία σε εργοτάξια, δίπλωμα Πολυτεχνείου και 70 ώρες δουλειά την εβδομάδα, ελάμβανα 3.300 ΜΕΙΚΤΑ (και επί 12) με ΤΣΜΕΔΕ δικό μου. Δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο θέλουμε και θέλουμε - δεν έχουμε καταλάβει ότι κάτι πρέπει να παραχθεί από κάποιον για να βγουν αυτά που θέλουμε.
Και βέβαια πολιτική είναι η λύση. Με πολιτική απόφαση θα πάψουν να βγαίνουν στη σύνταξη Δ.Υ. κάτω των 65. Με πολιτική απόφαση θα μειωθεί το αδηφάγο Δημόσιο, ώστε να ελαττωθούν οι υπέρογκοι φόροι.Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός να δώσει αυτή τη λύση.