Kronen Zeitung: Διακοπές στην Ελλάδα μακριά από τα κλισέ των νησιών

Kronen Zeitung: Διακοπές στην Ελλάδα μακριά από τα κλισέ των νησιών Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ
0

Αφιέρωμα στην «άγνωστη πλευρά της Ελλάδας που προσκαλεί σε πλούσια σε βιώματα ταξίδια μακριά από διακοπές στις παραλίες» φιλοξενεί η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, με τίτλο «Ελλάδα: Διακοπές μακριά από όλα τα κλισέ των νησιών».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εφημερίδα περιγράφει τις δυνατότητες για «μοναδικές διακοπές» στις περιοχές των Μετεώρων, της Πίνδου και των Ζαγοροχωρίων.

«Διακοπές στην Ελλάδα, που πολλοί από εμάς από παλιά γνωρίζουν και αγαπούν, σημαίνει νησιά, παραλίες, ταβέρνες, άσπρα σπίτια με γαλάζια παράθυρα και πόρτες, αρχαίοι ναοί. Ωστόσο προγραμματίζοντας κανείς τις διακοπές του αγνοεί σχεδόν πλήρως το ότι η Ελλάδα, με ένα ποσοστό 79,7% του εδάφους της να καλύπτεται με βουνά, αποτελεί γεωγραφικά μια ορεινή χώρα, και το πόσο κρίμα είναι αυτή η παράλειψη, δείχνει μια επί τόπου επίσκεψη στα Βόρεια της χώρας, στα μοναδικά μοναστήρια των Μετεώρων και στην περιοχή των Ζαχοροχωρίων», τονίζει το άρθρο.

Η Kronen Zeitung αναφέρεται στα Τρίκαλα, «τη μοναδική πόλη στην Ελλάδα στις όχθες ενός ποταμού», με τα πολυάιθμα καφέ και ταβέρνες, την κλασική ελληνική μουσική του μπουζουκιού, τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και το τσίπουρο, καθώς και στα Μετέωρα με τα 24 μοναστήρια τους, στα οποία καταφθάνουν ετησίως χιλιάδες λεωφορεία με επισκέπτες.

Kronen Zeitung: Διακοπές στην Ελλάδα μακριά από τα κλισέ των νησιών Facebook Twitter

Περιγράφεται στη συνέχεια η διαδρομή μέσω της οροσειράς της Πίνδου προς τα Ζαγοροχώρια, που είναι πάνω από 45 και που - όπως τονίζεται - ποτέ, στη χιλιετή ιστορία τους, δεν κατακτήθηκαν, ούτε από τους Τούρκους ούτε από τους ναζιστές στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνεται, επίσης, πως ο τρόπος ζωής των κατοίκων, οι οποίοι ζουν κυρίως από την κτηνοτροφία, παρέμενε αμετάβλητος για αιώνες, ωστόσο πολλοί από αυτούς ξενιτεύτηκαν τη δεκαετία του 1960 και επιστρέφοντας αργότερα ασχολήθηκαν με τον τουρισμό, χάρις στον οποίο η περιοχή σώθηκε από την πλήρη ερήμωση. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έρχονται εκεί ολοένα και περισσότεροι νέοι, καταρτισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν βρίσκουν εργασία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Αναφορές γίνονται, μεταξύ άλλων, στον ποταμό Βοϊδομάτη, «με τα καθαρότερα νερά στην Ευρώπη», στα κομψά με ανέσεις ξενοδοχεία που όμως φιλοξενούνται σε παραδοσιακά πέτρινα κτίρια και όχι σε μοντέρνες κατασκευές, που «ευτυχώς» δεν επιτρέπονται, στην «θαυμάσια σπιτική κουζίνα» που προσφέρεται στις ταβέρνες, αλλά και σε μια περιήγηση στο φαράγγι του Βίκου, το οποίο έχει καταγραφεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το με το μεγαλύτερο βάθος στον κόσμο, σε σχέση με το πλάτος του.

Το αφιέρωμα της εφημερίδας καταλήγει με τη διαπίστωση ότι τέτοιες διακοπές στην ορεινή Ελλάδα, σίγουρα δεν είναι λιγότερο όμορφες από εκείνες των γνωστών κλισέ «ρετσίνα, σουβλάκι, νησί».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM